Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-04-2002 Persberichten district Lekstroom, 12.40 uur

Hennepkwekerijen ontmanteld

NIEUWEGEIN Door de politie werd op vrijdag 19 april omstreeks 09.15 uur in twee bedrijfspanden aan De Liesbosch hennepkwekerijen aangetroffen. In een kwekerij werden 2369 planten inbeslaggenomen evenals de apparatuur. Ter plaatse kreeg de politie informatie dat in een naburig bedrijfspand eveneens een kwekerij zou zijn. Hier bleek de oogst net te zijn binnen gehaald. Er werden 1388 potten aangetroffen. Alle goederen en apparatuur werden ook hier inbeslaggenomen. Naar de eigenaren van de bedrijfspanden c.q. de kwekerijen wordt een onderzoek ingesteld.

Auto over de kop

SCHALKWIJK Op vrijdag 19 april ontstond omstreeks 10.40 uur een aanrijding op de Provincialeweg tussen twee bestelauto`s waarbij een er over de kop sloeg en vervolgens in een sloot tot stilstand kwam. Een bestelauto bestuurd door 59-jarige inwoner van Schalkwijk reed over de Provinciale weg, komend uit de richting van de Zuwedijk, en wilde rechtsaf een erf op rijden. Op dat moment werd hij aan de rechterzijde ingehaald door een andere bestelauto. Deze werd bestuurd door een 24-jarige inwoner van Wijk bij Duurstede. Beide voertuigen raakten elkaar en de auto van de man uit Wijk bij Duurstede sloeg over de kop en kwam in de links van de weg gelegen sloot tot stilstand. Het slachtoffer werd uit zijn bestelauto gehaald en met rugletsel naar het U.M.C. in Utrecht overgebracht. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

Verdachte met computers aangehouden

NIEUWEGEIN De politie zag op zaterdag 20 april, omstreeks 01.50 uur, dat er op het Nijpelsplantsoen computers werden ingeladen in een personenauto waarna deze wegreed. De bestuurder die een door de politie gegeven stopteken op de A.C. Verhoefweg negeerde, werd hierna klemgereden. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Utrecht, werd aangehouden. In de auto werd een grote hoeveelheid computers aangetroffen. Verdachte, auto en apparatuur werden overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.