Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-04-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 13.20 uur

Autobus in brand

MAARSSEN Op vrijdag 19 april, omstreeks 16.18 uur ontstond door onbekende oorzaak in een bus op de Dr. Plesmanlaan. De buschauffeur van Connexxion werd door passagiers gewezen op het feit dat zij een brandlucht roken. Hij stopte de bus en zag dat er aan de achterzijde van de bus rookontwikkeling was bij de motor. De passagiers konden ongedeerd de bus verlaten. De brand werd door de brandweer geblust. De bus liep zware brandschade op. Vermoedelijk is de brand ontstaan door een probleem met de brandstoftoevoer.

Wateroverlast door hennepkwekerij

MAARSSEN Op vrijdagavond 19 april werd de politie gemeld dat er wateroverlast was ontstaan in een woning aan het Antilopespoor. Ter plaatse bleek bij een woning het water uit het plafond te komen van een bovenliggende woning. In die woning bleek niemand thuis te zijn waarna de politie de toegang forceerde. Het water kwam de politie hier tegemoet. Het bleek afkomstig te zijn van een hennepkwekerij in die woning. De kwekerij, 350 planten en apparatuur, werd inbeslaggenomen. Drie woningen liepen aanzienlijke waterschade op. Naar de eigenaar c.q. bewoner wordt een nader onderzoek ingesteld.

Rijden tijdens ontzegging

BREUKELEN Surveillerende agenten zagen op zaterdag 20 april om 01.53 uur aan de Stationsweg een man wegrijden in een auto, die kennelijk geen behoefte had om de politie te zien. De man reed weg bij een inrit draaide een rondje om de rotonde en ging toen weer op dezelfde plaats staan. Bij controle bleek dat de bestuurder, een 47-jarige inwoner van Utrecht, reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. De auto bleek niet gekeurd en verzekerd te zijn. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt. De auto werd gestald aan het politiebureau.