Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-04-2002 Persberichten, district Eemland noord, 14.30 uur

Brandstichting in woning

BAARN Vrijdagochtend kreeg de politie rond 08.30 uur een melding van brand in een woning boven een horecagelegenheid aan de Laanstraat.

Ter plaatse gekomen bleken er geen bewoners aanwezig te zijn en heeft de brandweer het vuur geblust. Terwijl de politie nog ter plaatse was, heeft de 29-jarige eigenaar/bewoner van het pand zich bij het bureau in Baarn gemeld en bekende daar de brand te hebben gesticht. De man is aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de reden van de brandstichting.

Snelheidscontrole Wakkerendijk

EEMNES Vrijdagochtend hield de politie een snelheidscontrole op de Wakkerendijk waarbij 38 overtredingen werden geconstateerd.

De controle werd gehouden van 10.00 tot 12.00 uur en in totaal werden 408 voertuigen gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur waar 50 km per uur is toegestaan.

Aanrijding met letsel

BAARN Vrijdagavond vond een aanrijding tussen een personenauto en 5-jarige fietser plaats op de hoek van de Snipstraat en de Wulpstraat.

De 5-jarige inwoner uit Baarn en de 19-jarige automobilist eveneens uit Baarn kwamen met elkaar in botsing doordat de automobilist geen voorrang gaf aan de fietser. Het jongetje raakte de auto en kwam op de kruising ten val. De jongen is met spoed naar het UMC in Utrecht overgebracht.

Ernstige aanrijding

SOEST Op de Beukenlaan heeft zaterdagochtend omstreeks 02.00 uur een ernstige aanrijding plaatsgevonden.

Toen de politie ter plaatse kwam, lag het 18-jarige slachtoffer uit Soest op het fietspad. De man reed op een bromfiets over de Verlengde Talmalaan. Een 22-jarige automobiliste uit Soest reed op de Beukenlaan en schepte de bromfietser die overstak zonder af te remmen. Het slachtoffer is vervolgens in kritieke toestand naar het UMC in Utrecht overgebracht. Naar de toedracht van het ongeluk stelt de politie een onderzoek in.