Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 20-04-2002 Persbericht 20 april 2002

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Zaterdagmorgen om 8.55 uur is in zijn woning in Eindhoven een 21-jarige man uit die stad aangehouden. Hij wordt er van verdacht rond 8.00 uur te hebben ingebroken in een computerwinkel aan de Kruisstraat. Daar werd een ruit ingegooid. De inbreker nam vier lege computerkasten en twee toetsenborden mee. Getuigen van de inbraak noteerden het kenteken van de auto van de dader. Zij waarschuwden de politie, die de inbreker kort daarop kon aanhouden. De gestolen spullen zijn nog niet aangetroffen. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man met mes gestoken
Tijdens een vechtpartij in de Memlincstraat is een 21-jarige Eindhovenaar met een mes in zijn rug gestoken. Dat gebeurde vrijdagavond rond 22.15 uur. De aanwezigen wilden de politie niet vertellen wat er was voorgevallen. Een 15-jarige jongen uit Eindhoven werd aangehouden, omdat hij in het bezit was van het mes waarmee gestoken was. Hij kon na verhoor op het politiebureau weer naar huis. De politie is gestart met een onderzoek. Over de ernst van de verwondingen van het slachtoffer is nog niets bekend.

Eindhoven: Mishandeling na verkeersongeval
Vrijdagavond rond 20.50 uur is op de Vestdijk een 19-jarige vrouw uit Eindhoven aan gehouden. Zij had, nadat ze een verkeersongeval veroorzaakte op de Vestdijk ,een 35-jarige automobiliste uit Eindhoven hard in het gezicht geslagen. De automobiliste liep daardoor neusletsel op waarvoor ze zich in het ziekenhuis moest laten behandelen. De automobiliste moest stoppen bij een oversteekplaats, omdat enkele voetgangers overstaken ondanks rood licht. Toen de vrouw verder reed stak de 19-jarige met haar fiets over en werd door de auto geraakt. Toen gewaarschuwde politieagenten de gegevens vastlegden van de betrokkenen en deze uitwisselden viel de 19-jarige de automobiliste nogmaals aan. Ze werd door de agenten van de vrouw afgehaald. Ze verzette zich hevig tegen de agenten. Enkele jongens wilden de vrouw te hulp schieten maar werden door de agenten verwijderd. De vrouw is op het politiebureau in verzekering gesteld. De fiets waarmee ze het ongeval veroorzaakte bleek te zijn gestolen.

Eindhoven Onder invloed
Zaterdagmorgen rond 0.15 uur is bij de Elisabethtunnel een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was met zijn auto tegen de tunnel gebotst. Hij probeerde te voet te ontkomen maar agenten die de klap gehoord hadden en polshoogte namen hielden hem aan. Hij had gedronken. Op het politiebureau blies hij ruim 1,3 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.De man krijgt bovendien een proces-verbaal.

Zaterdagmorgen rond 1.15 uur is op de A58 een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij was met zijn bromfiets via de A2 de A58 opgereden en daar reed hij tegen de vangrail. Hij liep hoofdletsel en schouderletsel op. Hij werd naar het Catharina ziekenhuis gebracht. De politie heeft daar een bloedproef laten nemen, omdat de man flink gedronken had. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt..

Zaterdagmorgen rond 2.20 uur is op de al een 31-jarige Eindhovenaar betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen hem door rood rijden en tijdens de controle constateerden ze dat de man gedronken had. Hij blies ruim 0,6 promille. Hij kreeg een boete van 190 euro opgelegd.

Helmond: Drugsoverlast aangepakt
Vrijdagavond zijn tijdens een politieactie in en rondom de Geysendorfferstraat in Helmond zes mensen aangehouden. De politie controleerde een café van waaruit in softdrugs werd gehandeld. In de omgeving werden vier personen aangehouden die in het café softdrugs gekocht hadden. Zijn konden na verhoor weer naar huis. De politie vond in het café enkele duizenden euros en ruim 300 gram hasj in plakken , 125 voorverpakte zakjes met 1 gram hasj elk en materialen voor het samenstellen van joints. De eigenaar van de zaak een 29-jarige Helmonder werd aangehouden en ingesloten. Een 32-jarige Russische vrouw werd in de zaak eveneens aangehouden. Zij had in haar rugzak 105 zakjes hasj en weed en 26 joints. Ook zij werd ingesloten.

Helmond: Buurtbrigadier lastig gevallen
Vrijdagavond rond 20.00 uur is op het Veluwehof een 18-jarige Helmonder aangehouden. Hij beledigde een buurtbrigadier die samen met een straathoekwerker bezig was met controles van bromfietsers. Hij schold de brigadier uit en sommeerde hem voor zijn deur weg te gaan. Toen de man naar de agent kwam werd hij onder verzet aangehouden. De straathoekwerker wist te voorkomen dat andere jongeren zich met de aanhouding bemoeiden. Op het politiebureau is proces-verbaal tegen de Helmonder opgemaakt.

Helmond: Weer brandstichtingen
Zaterdagmorgen rond 5.20 uur brak brand uit op een buitenterras van een café aan de Havenweg. Meubilair en een luifel gingen verloren. De politie en brandweer vermoedden dat de oorzaak bandstichting betreft. Op de E H Begemannstraat ging een caravan in vlammen op. De directe omwonenden werden door politie en brandweer uit hun bed getrommeld vanwege gevaarzetting voor hun huizen. Een personenauto die bij de caravan stond liep ook brandschade op. Ook hier betreft het vermoedelijk brandstichting.

Aarle Rixtel: Onder invloed
Vrijdagavond om 22.50 uur reed een dronken automobilist op de Kouwenberg in Aarle Rixtel tegen een lantaarnpaal. De 58-jarige bestuurder uit Aarle Rixtel had gedronken en werd aangehouden. Op het politiebureau blies de man 1,8 promille. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de Aarle Rixtelseweg werd vrijdagavond om 23.00 uur een 39-jarige Helmonder betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bij een politiecontrole 1,05 promille. Hij krijgt een proces-verbaal.

Deurne: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 0.20 uur vloog een 19-jarige man uit Milheeze met zijn auto op het Haageind uit de bocht en belandde in een tuin. De bestuurder had gedronken en op het politiebureau werd vastgesteld dat de man 1,05 promille alcohol in zijn bloed had. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Eersel Casteren: Flitspalen in brand gestoken
Zaterdagmorgen rond 2.45 uur is een flitspaal op De Gagelvelden in Casteren met een autoband in brand gezet. Rond 5.00 uur onderging een flitspaal aan de Stokkelen in Eersel een zelfde lot. Beiden flitspalen worden als verloren beschouwd.

Gemert: Vals geld
Vrijdagavond rond 23.50 uur is bij een discotheek aan de Handelseweg in Gemert een 18-jarige man uit Grave aangehouden. Hij probeerde met een vals biljet van 5 euro te betalen. De truc werd doorzien en de man aangehouden. Hij probeerde nog vlug wat valse bankbiljetten in een prullenbak weg te stoppen. De man werd overgedragen aan de politie. Hij had 3 valse biljetten van 20 euro, 4 valse biljetten van 10 euro en vier valse biljetten van 5 euro bij zich. De man is voor verder onderzoek ingesloten. De biljetten worden door de technische recherche onderzocht.

Gemert: Wapens en drugs
Zaterdagmorgen rond 0.30 uur is op de Handelseweg een 21-jarige man uit Voorburg aangehouden. Hij had drie XTC pillen in zijn bezit. Bij een controle in zijn auto vonden agenten bovendien een vlindermes en een houten knuppel. De drugs en wapens zijn in beslaggenomen en tegen de Voorburger is proces-verbaal opgemaakt.