Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 20-04-2002
Persberichten van zaterdagmiddag 20 april 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 22 april 08.00 uur.

Telefoon 06 53 23 80 59.

Ongeval

Coevorden. Vanmorgen omstreeks 06.00 uur reed een 42-jarige man uit Coevorden met de auto van zijn 32-jarige passagier over de Monierweg. Hij kwam vanuit de richting Trageldijk. Hij verloor de macht over het stuur en reed via de middenbermgeleider het terrein van een garage op. Hij reed de reclamezuil aan waarna hij de showroom binnenreed en daar twee autos beschadigde. De bestuurder, die geen geldig rijbewijs had, en zijn metgezel waren op weg naar het werk Zij bleven ongedeerd.

Doorrijden na ongeval

Hoogeveen. Op de kruising K. de Raadstraat en het Haagje veroorzaakte gistermiddag een 30-jarige man uit Heerenveen als bestuurder van een personenauto, een aanrijding. Hierna reed hij weg omdat hij geen geldig rijbewijs had. Een getuige volgde de bestuurder en zag dat hij de auto aan de Willem de Zwijgerstraat parkeerde en de auto verliet. Daar verloor de getuige de man uit het oog. Na onderzoek door de politie werd de bestuurder aangetroffen in een woning aan de K. de Raadstraat. Een alcoholcontrole leverde een promillage op van 1,2. De auto werd in beslag genomen.

Ongeval met letsel

Gieten. Gisteravond reed een 28-jarige man uit Gieterveen met zijn auto over de Bonnerdijk. Daar haalde hij een voorligger in maar raakte daarbij de controle over zijn stuur kwijt. Hij raakte met zijn auto in de slip en vloog twee keer een sloot over. Omdat hij geen autogordel droeg werd hij flink door elkaar geschud en raakte even buiten bewustzijn. Met een hoofdwond werd hij naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal overgebracht.

Autoraces

Klazienaveen. Na informatie dat er weer autoraces georganiseerd zouden gaan worden in Klazienaveen organiseerde de politie op vrijdagavond toezicht in en rond Klazienaveen. Omstreeks 20.30 uur verzamelden zich zon 65 autos op de Pollux en later in de Industriestraat. Volgens informatie ging het om een klein aantal potentiële racers. Door de politie werden drie autos in beslag genomen naar aanleiding van te hoge snelheid. Een 19-jarige bestuurder uit Klazienaveen bekende dat hij met een andere bestuurder geracet had op de Mr. Ovingstraat. Een 21-jarige bestuurder uit Emmen raakte ook zijn auto kwijt. Bij zijn race op de Mr. Ovingstraat werd een snelheid gemeten van 110 km/uur, na correctie 101. Hier is een snelheid van 50 km/uur toegestaan. Van een 21-jarige vrouw uit Veenoord werd eveneens de auto in beslag genomen. Zij overschreed de snelheid op de Mr. Ovingstraat met 50 km/uur. Van de drie bestuurders werd het rijbewijs ingevorderd. Het ingezette verkeershandhavingsteam maakte nog een (onbekend) aantal processenverbaal voor overschrijding van de maximumsnelheid.

Diefstal vogels

Anloo/Zeegse.Werden gisternacht uit twee volières vogels weggenomen. Uit een volière bij en woning aan de Annerweg werd een stel gele halsbandparkieten weggenomen met een waarde van 100 Euro. Een 40-jarige man uit Anloo deed namens zijn vader aangifte.

Uit een volière bij een woning aan de Hoofdweg in Zeegse werden zebravinken, gele kanaries en een blauwe perelduif met stippen weggenomen. De 75-jarige bewoonster deed aangifte van de diefstal. De waarde van deze vogels niet bekend, er zijn geen bijzondere exemplaren bij.

Winkeldieven aangehouden

Emmen. Gisteren werden drie mannen aangehouden (31, 17 en 18-jaar) Een medewerker van een winkel in de Monetpassage zag dat twee van de mannen een camera wegnamen en de winkel verlieten. Hij achtervolgde deze mannen en zag dat ze verderop contact hadden met de derde man. De gewaarschuwde politie trof in tassen van de mannen nog meer gestolen waar aan. Zo werd een videorecorder aangetroffen die in een andere winkel was weggenomen en een GSM-toestel die weer in een andere winkel was weggenomen. De waarde van de camera is ruim 1100 Euro, waarde van de andere goederen nog niet bekend. De mannen, wonende in Hoogeveen en Stadskanaal, zijn ingesloten

Portemonnee kwijtgeraakt

Hoogeveen. Een 59-jarige vrouw raakte gistermiddag haar portemonnee kwijt, verloren of gerold. Later op de dag ontdekte zij dat met een bankpasje uit haar portemonnee meer dan 17oo Euro was gepind. Mogelijk heeft men haar pincode gezien toen zij zelf geld pinde.

Woningbrand

Emmen. Vannacht brak brand uit in de keuken van een flatwoning aan de Ekselerbrink. De brandweer nam de blussingswerkzaamheden van de bewoner over en werd de brand meester. Veel apparatuur in de keuken werd vernield. Veel rook- en roetschade in de woning. Oorzaak van de brand nog niet bekend.

Ontevreden klant

Emmen. Gistermiddag probeerde een 34-jarige man uit Erica met zijn auto de hal van het gemeentehuis in Emmen binnen te rijden. De gewaarschuwde politie kon wel voorkomen dat de man zijn plan uitvoer maar niet dat de man nog een ruit intrapte. Hij werd met inzet van pepperspray aangehouden. De man had volgens hem een conflict over zijn uitkering. De reden dat hij niet door de pui was gereden was dat er een man achter had gestaan.