ELF FANTASY

Europa's grootste fantasyspektakel

persbericht

Rotterdam, 26 maart 2002 - Honderdvijftig mannen en vrouwen verkleed als ork, elf of mens. Ze gaan elkaar te lijf in een live uitvoering van een veldslag uit het boek The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. Dit is één van de shows die te zien zijn op het grootste fantasyspektakel van Europa, de Elf Fantasy Fair. Naar verwachting zullen minimaal 10.000 mensen het festival bezoeken, dat op 20 en 21 april 2002 gehouden wordt in het park van het grootste kasteel van Nederland, kasteel De Haar te Haarzuilens, Utrecht.

De Elf Fantasy Fair wil speelse fantasy met serieuze hekserij en historische wetenschap combineren. Beroemde fantasyschrijvers als George R.R. Martin, Terry Pratchett, Stephen Lawhead en Pat O'Shea geven lezingen en signeersessies. Daarnaast zijn er workshops en lezingen van bekende heksen als Vivianne en Chris Crowley, Merlin en Susan Smit. Professor R. Rotherham zal een forum leiden over de historische waarde van het fenomeen Koning Arthur. Beeldend kunstenaars Real Musgrave (Pocket Dragons), Romano (Witchblade) en Ian Miller (Warhammer) zijn ook aanwezig.

Op beide dagen is er een steekspeltoernooi, waarin een aantal ridders, te paard en te voet, strijdt om de graal. Tussendoor kan het publiek actief deelnemen aan demonstraties van fantasyspelen zoals Dungeons and Dragons, Magic: the Gathering, de Harry Potter- en de Lord of the Rings-cardgame. Op de middeleeuwse markt en in het heksendorp lopen Keltische muzikanten, vuurspuwers en marskramers rond. De bezoeker kan zich ook inschrijven voor een schatgraafavontuur, een heksenspeurtocht of een fantasysafari. Aan het eind van de dag vindt er een prijsuitreiking plaats voor de bezoeker die het best in fantasystijl is gekleed.
'Ik vind het interessant om te werken met de grens tussen fantasie en werkelijkheid. Eigenlijk is deze Fair een soort vakantiebeurs, waar je ter plekke op reis kan gaan naar de meest fascinerende fantasywerelden,' zegt organisator Stefan Struik.

Tickets kosten 15,- Euro per dag en 12,50 Euro in de voorverkoop. De Elf Fantasy Fair is op beide dagen geopend van 10.00 - 18.00 uur. Er rijden pendelbussen tussen NS Breukelen en het kasteel. Meer info over Elf Fantasy en de Fair kunt u vinden op www.elffantasy.nl.

---
Noot a/d redactie: afzender van dit persbericht is Elf Fantasy, Puntegaalstraat 355, 3024 EB Rotterdam Contactpersoon voor de pers: Pascale Vasseur T 010 - 425 49 82 F 010 - 477 67 68 Contactpersoon voor de fair: Sugeng Rahardjo T 06 28 53 97 34 Email: info@elffantasy.nl
Een (digitale) persmap incl. foto's is opvraagbaar. Beeldmateriaal is tevens via onze website te downloaden.

26 mrt 02 12:06