Ingezonden persbericht


Persbericht



Open Dag Haags Pop Centrum

Het Haags Pop Centrum (HPC) in Loosduinen houdt op zaterdag 20 april 2002 van 14.00 tot 18.00 uur een Open Dag om haar activiteiten toe te lichten en de resultaten van de afgelopen verbouwing te presenteren aan de gebruikers van het centrum, overige muzikanten, buurtbewoners, subsidiegevers en andere geïnteresseerden.

De oefenruimtes in het HPC zijn verbouwd naar aanleiding van klachten over geluidsoverlast door omwonenden. In de tijd dat het HPC zijn deuren opende (1985) liepen de koeien nog achter het gebouw. Nu wonen daar mensen. Enkele bewoners klaagden over het geluid dat uit de oefenruimtes kwam. Het pand is daarom met financiële steun van de gemeente Den Haag en het Fonds 1818 verbouwd. Tijdens de Open Dag wordt het resultaat daarvan gepresenteerd. Gebruikers van het pand en alle andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. Daarnaast zijn omwonenden en een delegatie van de gemeente Den Haag en Fonds 1818 uitgenodigd.

Tijdens de Open Dag wordt opgetreden door bands die in het HPC oefenen, zijn er plug-in sessies en DJ workshops waar iedereen vrij aan kan meedoen, rondleidingen door de verbouwde ruimtes en diverse informatiestands. Medewerkers van het HPC zijn vanzelfsprekend aanwezig om vragen te beantwoorden.

Het HPC heeft veel plannen voor de nabije toekomst zoals de op stapel staande verbouwing van het muzikantencafé Pop In dat in het centrum is gevestigd, een uitbreiding van de jongereneducatie, meer workshops, internetcomputers en een uitbreiding van de georganiseerde multiculturele festivals met onder andere een Surinaams muziekfestival.

Wat gebeurt er in het HPC?


· Verhuur oefenruimtes en apparatuur aan muzikanten uit de regio.

· Advies, bemiddeling en ondersteuning van muzikanten.

· Verhuur professionele opnamestudio.


· Uitgeven muziekblad Stork On Stage


· Beheer muzikantencafé Pop In.


· Muzieklessen, educatie en workshops voor jongeren.

· Muziekuitzendingen via Hofstad Radio.

· Organiseren van festivals en evenementen als Plein Open, State-X en Mixed Culture.

· Adviseren Haagse KoninginneNach en Haagse Schilderswijk Bazaar (Ha-Schi-Ba).
Meer informatie:

Rob Vondracek en Ronald Stemmerich (staf)

Tel : 070-3973909

E-mail popcentrum@hetnet.nl