Ingezonden persbericht

Mountainbike Topcompetitie Norg 20-21 april 2002

Norg Mountainbike Promotie Noord Nederland organiseert ook dit jaar weer samen met de Noordelijke ATB Club de openingswedstrijd van de vijf Mountainbike Topcompetitie wedstrijden van ons land. De wedstrijd wordt verreden in de bossen van de Langeloër Duinen in Norg. Eerder werd deze Topcompetitie verreden in 1998, 1999, 2000 en 2001.

In dit weekend zal op zaterdag 20 april vanaf 15:00 uur de funklasse en op zondag 21 april vanaf 9:30 uur de licentiehouders gaan strijden om de overwinning. De nadruk van de Mountainbike Topcompetitie ligt op de expertklasse. In deze klasse zullen ondermeer bikers als Bart Brentjens, Thijs Al en Corine Dorland uitkomen, maar ook heeft de wedstrijd door de aanwezigheid van talloze buitenlandse bikers een internationaal karakter. De funklasse is met name gericht op de regionale mountainbiker. In deze klasse kunnen zowel getrainde atleten als beginnelingen hun opwachting maken.

De Langeloër Duinen in Norg vormt de ideale achtergrond voor een hoogwaardig mountainbike parkoers. Het terrein is afwisselend met technische single tracks, snelle brede bospaden en korte maar intensieve klimmetjes. Alhoewel het parkoers een gering hoogte verschil kent, is het toch één van de zwaarste parkoersen van het land. Door de snelheid van het parkoers met de zand ondergrond en de vele technische aspecten, moet de biker tot het laatste toe alles geven, want alleen de beste kan winnen. Ook voor het publiek is het aangenaam kijken, want op verschillende centrale punten in het parkoers komen bikers per ronde meerdere malen langs. Omdat de snelheid relatief laag ligt, kun je als toeschouwer precies zien wie voor de overwinning gaat, want één blik in z'n ogen zegt meestal genoeg. In overleg met de Gemeente Noordenveld en andere betrokkenen, die net als de organisatie de omgeving koesteren, is eveneens als de voorgaande jaren gekozen voor het voormalig motorcrossterrein. Om ervoor te zorgen dat het bos geen schade zal ondervinden van het evenement, heeft de organisatie wederom strikte maatregelen genomen. Het enige wat de bikers zullen achterlaten in het bos is bloed, zweet en tranen.

Het Evenemententerrein Norg zal dienen als permanence van het geheel. Hier zal onder andere de inschrijving zijn. Funklassers kunnen zich tot één uur voor aanvang inschrijven. De toegang voor het publiek is gratis.