RKK Kruispunt


KRUISPUNT RADIO

Zaterdag, 18.33 uur, Radio 1

Zaterdag 20 april 2002

Beluister hier deze uitzending

Zaterdag 13 april 2002

Verslag van de manifestatie "Voor een humaan bestaan", georganiseerd door de Raad van Kerken en Vluchtelingenwerk Nederland over de knelpunten in de nieuwe asielwet.

Fred van Iersel (Pax Christi) over de vraag wat er te kiezen valt inzake het conflict in het Midden-Oosten. De strijd daar houdt ook de gemoederen van de Nederlandse politiek bezig. En dan is er nog een brandende kwestie: het NIOD-rapport dat deze week verscheen.

Henk van Hout nam deze week afscheid van het bisdom Rotterdam. Hij stond mede aan de wieg van het initiatief voor een opleiding tot gebedsleiders. Na een opleiding en met zending van de bisschop kunnen vrijwilligers dan voorgaan in liturgische vieringen als avondwakes, begrafenissen of gebedsdiensten. Wat beoogt het bisdom met dit beleid? Kruispunt Radio brengt wekelijks op Radio 1 nieuws en achtergronden uit kerk en samenleving. Belangrijk zijn dan de ontwikkelingen binnen de Nederlandse kerkprovincie maar ook waar en hoe geloof en levensbeschouwing relevant zijn in het dagelijks leven van mensen.

Presentatie: Liesbeth de Moor.