Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting


Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting

Aanstaande zaterdag: uitreiking Christina Onderzoekssubsidie tijdens drukke ontmoetingsdag

15-04-2002
Tijdens de landelijke ontmoetingsdag op zaterdag 20 april in het Educatorium van de Universiteit van Utrecht zal voor de eerste maal de Christina Onderzoekssubsidie worden uitgereikt ten bedrage van 10.000. Deze Christina Onderzoekssubsidie zal voortaan ieder jaar worden uitgereikt. De Landelijke Ontmoetingsdag heeft "Wetenschap" als thema dit jaar en zal gedeeltelijk worden gepresenteerd door Humberto Tan. Al bijna 500 mensen hebben zich voor de ontmoetingsdag aangemeld.

De NCFS heeft als ouder- en patiëntenorganisatie een rechtsreeks belang bij het stimuleren en eventueel financieren van wetenschappelijk onderzoek en het verspreiden van de kennis die uit dat onderzoek voortkomt. Immers, elke ontwikkeling van kennis over de oorzaken en over de behandeling van Cystic Fibrosis komt juist ons ten goede.

Christien de Tollenaere Als patiëntenorganisatie van bescheiden omvang heeft de NCFS echter beperkte mogelijkheden om een serieus wetenschappelijk beleid te voeren. Voor activiteiten op wetenschappelijk terrein heeft zij de beschikking over het Christinafonds. Het fonds is genoemd naar de in 1960 overleden Christien de Tollenaere, dochter van een van de oprichtsters van de NCFS. Tot nu toe werd slechts incidenteel gebruik gemaakt van het Christinafonds.

De NCFS zal tijdens de Landelijke Ontmoetingsdag 2002 de eerste jaarlijks te verlenen Christina Onderzoekssubsidie van 10.000,- toekennen. Deze onderzoekssubsidie is bedoeld voor wetenschappelijk onderzoek met betrekking tot (de behandeling van) Cystic Fibrosis. Aanvragen voor deze subsidie konden tot begin dit jaar worden ingeleverd.

Meer informatie over de Christina Onderzoekssubsidie is te lezen onder Wetenschap | Onderzoekssubsidies
Meer informatie over de landelijke ontmoetingsdag is te lezen onder Bijeenkomsten | Ontmoetingsdag

© NCFS, Dr. A. Schweitzerweg 3, 3744 MG Baarn telefoon 035 - 64 79 257, fax 035 - 64 79 489, e-mail info@ncfs.nl

Geregistreerd bij het Centraal Bureau Fondsenwerving