Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

20/04/02 Mr. Pieter van Vollenhoven bij jubileumconcert Politie Muziekcorps Groningen

Mr. Pieter van Vollenhoven is zaterdag 20 april 2002 in de Oosterpoort te Groningen aanwezig bij het jubileumconcert van het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen. Het muziekkorps bestaat dit jaar 75 jaar. Tijdens het concert wordt het eerste exemplaar van de eerste cd van het Politie Muziekcorps, A Northern Celebration, overhandigd aan de heer Van Vollenhoven.

Het Regionaal Politie Muziekcorps Groningen is het muzikale visitekaartje van Regiopolitie Groningen. Het bestaat uit een fanfareorkest en een malletband, een slagwerkensemble. Het muziekkorps treedt ongeveer 25 keer per jaar op, veelal voor politie en justitie. Buiten Nederland werd opgetreden in Duitsland, Belgie, Denemarken en Engeland. Tijdens het jubileumconcert treden orkest en malletband afzonderlijk op. Het orkest brengt eerst een licht klassiek programma, en vervolgens verzorgen orkest en band een muzikale show met knipoog naar de jaren '60 en '70.

De cd bevat zowel originele fanfarewerken als bewerkingen van lichte muziek. Door de malletband zijn speciaal voor dit gezelschap gecomponeerde of gearrangeerde stukken opgenomen. Daarnaast zijn zes liedjes opgenomen, waaraan medewerking is verleend door Groningse artiesten.