Gemeente Bergen op Zoom


presentaties 1e en 2e-jaars leerlingen afdeling theater ckb

Onder leiding van de regisseurs Cees van Broekhoven en Peter Witjes presenteren de 1e en 2e-jaars leerlingen van de afdeling theater van het Centrum voor de Beeldende Kunsten op zaterdag 20 april a.s. de voorstellingen "Net als Hermelien" en "Zinloos Geweld".

"Net als Hermelien" vertelt het verhaal van Bas en Alex. Bas is nieuw op school. Een groepje meisjes is helemaal weg van hem. Vooral Trudy. Ze lopen hem achterna "of-ie honing aan z'n kont heeft". Datzelfde groepje pest Alex, een andere jongen uit de klas, omdat hij dyslectisch is.
Vrienden van Alex hebben hem het boek Harry Potter en de Wijzen voorgelezen. De wens van Alex is dat hij net zo goed kan lezen als Hermelien.
Bas en Alex sluiten vriendschap.
Trudy komt alleen te staan, want haar vriendinnen krijgen steeds meer een gecommandeer.
Dan krijgt Alex een briljant idee om Trudy eens Flink op haar nummer te zetten.

Bij de presentatie van "Zinloos Geweld" zijn de spelers verdeeld in twee groepen.
De ene groep is gefocust op geweld. De andere groep heeft een meer sociale inslag. Een wijkagent moet tussenbeide komen.

Beide voorstellingen passen helemaal in de activiteiten die in Bergen op Zoom in het kader van het themajaar "Bestrijding Zinloos Geweld" plaatsvinden.

De presentaties beginnen om 14.30 en 20.00 uur. Voor de pauze wordt "Net als Hermelien" gespeeld, erna "Zinloos Geweld". Kaartjes voor de presentaties zijn verkrijgbaar bij de administratie van het CKB.