Ingezonden persbericht

RSB blaast oude muziek nieuw leven in

Rotterdam, 20/04/2002 - Op zaterdag 20 april a.s zal het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest vanaf 14.30 in de Bergsingelkerk een concert geven dat in het teken staat van oude muziek. In samenwerking met een ensemble van het SKVR zullen diverse stukken ten gehore worden gebracht met als doel de blaasmuziek met de oude muziek in harmonie te brengen.

Het RSB zal de volgende stukken ten gehore brengen:

Terpsichore van B. Margolis
Canzon Septimi toni No. 1 van G. Gabrieli (arrangement Robert King) Toccata and Fugue in D minor van J.S. Bach (arrangement van Erik Leidzen)

Het SKVR ensemble "Oude Muziek" zal de volgende stukken ten gehore brengen:

Sonata a 6 : die Pauern Kirchfahrt van Heinrich Ignaz Franz Biber (1644-1704) Invenerunt me custodes civitatis van Heinrich Schütz (1585-1672) sonata nr.XII a 5 van Johann Rosenmüller (1620-1684) Sonata a 7 flauti van Johann Heinrich Schmelzer (ca.1620-1680) Nichts soll uns scheiden von der liebe Gottes van Dietrich Buxtehude (1637-1707)

Het ensemble werkt voor dit optreden samen met de volgende personen:

Henk Bruisten - klavecimbel
Jeanne Rombouts - sopraan
Lydia van der Spek - alt
Elma van der Ham - alt
Remco Bruinsma - tenor

Het concert begint om 14.30 en vindt plaats in de Bergsingelkerk aan de Bergsingel 150 in Rotterdam. De entreeprijs bedraagt 6 euro. Kinderen, 65-plussers en studenten betalen 3 euro.

Over het RSB:

Het Rotterdams Symfonisch Blaasorkest (RSB), onder leiding van Carlo Balemans, is een amateur-orkest bestaande uit 65 enthousiaste blazers in een harmoniebezetting. Het orkest doet altijd haar uiterste best om een breed repertoire ten gehore te brengen, waarbij het experiment niet wordt geschuwd.

Over het SKVR ensemble "oude muziek":

Dit ensemble, onder leiding van Willeke den Boer en Marjan Wormhoudt, houdt zich bezig met muziek uit Renaissance en Barok. De leden, meest (oud)leerlingen van de SKVR, zijn gevorderde amateurs met een speciale belangstelling voor oude muziek. In zijn huidige vorm bestaat het ensemble al ongeveer 8 jaar. Ieder jaar wordt er een programma ingestudeerd met een ander thema, dit jaar is dat Duitse muziek uit de vroege barok. Voor concerten wordt er vaak samengewerkt met zangers en een klavecinist. SKVR staat voor Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam.