Vereniging Milieudefensie


Gezamenlijke publieksmanifestatie:
Gaat het in mei om de wereld van jou?

Amsterdam, 15 april 2002 --- Zaterdag 20 april houden Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Novib een grote manifestatie in de Amsterdamse Beurs van Berlage. Deze publieksmanifestatie is het hoogtepunt van de gezamenlijke campagne Gaat het in mei om de wereld van JOU? die de maatschappelijke organisaties voeren voor een duurzaam regeerakkoord. Naast politieke debatten zijn er allerlei activiteiten en muziek.

De belangrijkste eisen voor zo'n duurzaam regeerakkoord zijn: strakke grenzen rond bestaande bebouwing om de open ruimte te redden; strengere sociale en milieuregels voor internationaal opererende bedrijven; méér geld voor openbaar vervoer en fiets. Tijdens de manifestatie zullen deze eisen op uiteenlopende wijze kracht worden bijgezet. Naast Milieudefensie, Stichting Natuur en Milieu en Novib nemen meer dan 40 landelijke maatschappelijke organisaties met verschillende activiteiten deel aan de manifestatie.

Wat: Manifestatie Gaat het in mei om de wereld van JOU? Waar: Beurs van Berlage en het Beursplein, Amsterdam Wanneer: Zaterdag 20 april, 12.00-17.00 uur Programma:Zie bijlage, de meest actuele versie op de website www.milieudefensie.nl.

Lijsttrekkers in debat Op de manifestatie gaan lijsttrekkers Jan Peter Balkenende (CDA), Thom De Graaf (D66), Paul Rosenmöller (GroenLinks), Jan Marijnissen (SP) en andere politici in debat over urgente thema's op het gebied van milieu, natuur en eerlijke wereldhandel. Ook geven verschillende politieke prominenten masterclasses. Onder meer Jan Pronk (VROM), Laurens Jan Brinkhorst (Landbouw) en de Deense minister Sven Auken zullen openbare lessen in duurzaamheid geven.

Activiteiten en muziek Zo kunnen bezoekers hun 'ecologische voetafdruk' laten opmeten, komen er tientallen lokale groepen meebouwen aan een vijf bij acht meter grote 'Groene kaart van Nederland' en kan men zijn kennis testen bij het 'Duurzaamheidsspel'. Op de manifestatie wordt ook de uitslag bekend gemaakt van de tramwedstrijd waarbij mensen hun persoonlijke wensen voor het regeerakkoord konden insturen. De winnaars zien hun regeerakkoordwensen vier weken lang terug op Haagse trams. Daarbij is er ook veel ruimte voor muziek, zo zal onder meer de zeventienkoppige slagwerkband Medicamento optreden.