Erasmus Universiteit Rotterdam

20 april 2002

Alumnibijeenkomst: hoe ondernemend zijn Erasmus-bedrijfskundigen?

De faculteit der Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam organiseert op zaterdag 20 april 2002 een congres voor haar afgestudeerden met als titel Out of the box thinking. Het denken buiten bestaande kaders staat daarbij centraal. Het vermogen 'het anders te doen dan anderen' is een van de belangrijkste eigenschappen van succesvolle ondernemers. Door een irreguliere aanpak weten zij (extra) marktaandeel te vergaren en aan nieuwe behoeften te voldoen.

Ook binnen andere bedrijfskundige vakgebieden vormt Out of the Box Thinking vaak de motor achter creatieve processen. Visie, durf, ondernemersschap, creativiteit, maar ook maatschappelijk verantwoord ondernemen zullen belangrijke begrippen zijn gedurende de dag.

Tevens vindt de presentatie plaats van een onder afgestudeerden gehouden onderzoek naar ondernemersinitiatief. Zo blijkt uit dit onderzoek onder andere dat 79,7 % van de mensen die aan de Erasmus Universiteit Rotterdam Bedrijfskunde hebben gestudeerd, ooit overwogen heeft een eigen bedrijf te beginnen.

Sprekers:


* Prof.dr. A.R. Thurik
Roy Thurik is o.a. hoogleraar Economische organisatievormen en economie van het midden- en kleinbedrijf aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hoogleraar Ondernemerschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

* Mr. Victor R. Muller
Victor R. Muller (1959), oud-directeur van Heerema Marine Contractors en oud-voorzitter van de directie van de Wijsmuller Group Holding.

* Drs. Olaf Lawerman
Zijn bedrijf Yourfuture tv won Olaf Lawerman vorig jaar de felbegeerde LiveWIRE Young Business Award. Hierdoor mag hij zich de 'beste en meest succesvolle jonge ondernemer van 2001' noemen.
* Arko van Brakel
Op dit moment is hij directeur/mede-oprichter/mede-eigenaar van opleidingsinstituut puntEDU en adviseur van o.a. NL-Tree.

Noot voor de pers
De pers is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij dit congres. Graag vooraf uw komst aanmelden.
Alumnicongres Bedrijfskunde, 20 april 2002
Plaats: Woudestein, A-hal
Tijd: 10.00 tot 16.30 uur, gevolgd door een Rotterdamse Borrel Info: drs. Eva Rood, manager alumni relaties Bedrijfskunde tel. (010) 408 2698 / (06) 1986 6661
e-mail erood@fbk.eur.nl
zie ook: www.fbk.eur.nl/alumnicongres

INLINE]