Ingezonden persbericht

GOUDVISHAL

Zaterdag 20 april (dance / progressive trance)
Four Seasons Productions presenteert
TIMELESS BEATS; THE SPRING EDITION
Open 22:00 uur entrée: ¤ 7.00
Check http://timelessbeats.flappie.nl

Zaterdag 27 april (dance / drum 'n bass)
FORMS: DJ MATRIX (VIRUS, METRO REC, METALHEADZ U.K.)

DJs TYSON, FOX & MC DAPPER
Open 22:00 uur entree: ¤7.00 na 23:00 uur ¤8.50

Zondag 28 april (concert/hardcore)
Hardcore Matinee #162
KILL YOUR IDOLS (USA), DAMAGE CONTROL (NOR),
BLACK FRIDAY '29 (D), I REJECT, DEATH OR GLORY (D)

Open 16:30 uur entree ¤ 8,00

Op het programma vanmiddag staan een vijftal geweldige old school bands, te beginnen met Death Or Glory. Deze Duitse band speelt een pot ouderwetse pissed-off hardcore zoals dat begin jaren '80 ook werd gespeeld en is onlangs ingelijfd door het Crucial Response label. Datzelfde geldt ook voor Black Friday '29. Deze jongens worden sinds hun eerste show in februari als veelbelovend gezien. In mei wordt er een 7"/mini-cd opgenomen in de befaamde Bunt studios in Utrecht. I-Reject bracht onlangs de goed ontvangen cd "World Gone Mad" uit op I SCREAM records en heeft met het nummer "Kluivert Moordenaar" ook al een spraakmakende klassieker op de naam staan. De Rotterdammers specialiseren zich eveneens in de op oude leest geschoeide hardcore en passen dus perfect in het programma. De Scandinavische hardcore punk van Damage Control mag er ook zeker zijn. Zij presenteren hier vandaag hun nieuwe plaat. Als uitsmijter hebben we Kill Your Idols uit New York gestrikt. Deze jongens maken alweer een aantal jaartjes naam met geweldige platen als "Funeral For A Feeling" en een hele rits split singles (met onder andere de Nerve Agents, Voorhees en Good Riddance). De vorige keer dat ze hier speelden staat nog in ons geheugen gegrifd. KYI weet als geen ander hoe je een goede show neer moet zetten, dus dit belooft weer wat. Laat die sing-a-longs en pile-on's maar komen! Wij zijn er klaar voor!

Dinsdag 30 april (festival / metal)
METAL FESTIVAL
MANGLED, NON DIVINE, SACRAMENTAL SACHEM, AUTUMNAL REAPER, CAEDERE &,

WHISPERING GALLERY
Open: 14:30 uur entree: ¤ 3.50

Koninginnedag 2002 biedt de metalfan een uitgelezen kans om een zestal vaderlandse bands te bekijken. Onder de noemer "Kings Of Metal" (ja, we houden van Manowar!) presenteren we je ten eerste Caedere. Deze jonge band uit Enschede heeft onlangs haar eerste mini-cd opgenomen getiteld "Gore To Banish Fear". Ze staan garant voor een portie snelle, brute death metal. De heren van Sacramental Sachem gaan al weer wat langer mee. Je zou ze zelfs oude rotten kunnen noemen. Deze Boschenaren begonnen reeds in 1989. De muziek die men ten gehore brengt is hard maar tegelijkertijd melodieus met veel variatie in zowel zang als muziek. Invloeden uit de death-, thrash-, en heavy metal zijn in de muziek terug te vinden. De band bracht onlangs de mini-cd "Anxiety uit. Autumnal Reaper uit Arnhem, haalt de muzikale mosterd vooral bij een band als Bathory. Aan de opvolger van het twee jaar geleden verschenen debuut "Of Pure Damnation" is hard gewerkt. De cd "March Of The Reaper" moet nog deze maand verschijnen. De doom-metal komt op deze feestelijke dag van Whispering Gallery die met de plaat "Like A Dream Of Never Ending Beauty" positieve kritieken haalde. De opvolger, "Lost As One", is inmiddels gereed, maar er wordt nog naar een geschikte maatschappij gezocht om de cd uit te brengen. Non-divine is een Arnhemse 'groove-metal' band. Met hun demo-cd "My obsession" werd veel lof geoogst. Men deed mee aan de Metal Grand Slam tour met oa. Mac-11 en Wycked Mystic en speelde in zalen als Paradiso en 013. De heren verzorgden zelfs het voorprogramma van legende Dio. Ook Mangled mag je gerust als metalveteranen betitelen. Men startte in 1989 en bracht de afgelopen jaren het nodige aan materiaal uit. Dat de band covers opnam van Morbid Angel en Cannibal Corpse moet de liefhebber al genoeg zeggen. Over podiumervaring beschikt de band ook in overvloed: men toerde de afgelopen jaren met onder andere Rebaelliun en Severe Torture.

Vrijdag 3 mei (concert / ska groove)
JAMMAH TAMMAH
Open 21:00 entree ¤ 8,50 vvk ¤ 7,00

Al jarenlang dé Nederlandse ska-band bij uitstek. Jammah Tammah brengt behalve partyska, skankin' rocksteady en stampende polko ook ragga en onvervalste (dub-)reggae en dat bij voorkeur vanaf het podium. Energiek, aanstekelijk, overrompelend en uit duizenden herkenbaar weten deze Groningers een kwalitatief hoogstaand feest te brengen, waarin de hoofdrol is weggelegd voor voorman Eddy Huizing, die in een grijs verleden onder de bijnaam Piepke furore maakte in de legendarische Boegies. Het is niet alle bands gegeven om die moddervette swing in hun muziek te leggen. Afwisseling is het sterke punt van deze feest-band. Het volledige register van Jamaicaanse muziek (van party-ska tot reggae, dub, rock-steady) plus stampende polka's en dampende Latijns-Amerikaanse tunes komen in de feestvreugde voorbij.

Zaterdag 4 mei (dance / funk hip hop)
BOOGIE NIGHTS
Open 23:00 uur entrée ¤ 4.50

Donderdag 9 mei (concert / metal)
Death Metal Inferno
MASTER (USA), KRABHATOR (CZ), CREMATION (CD presentatie), XENORMPH, TRAUMA (POL)
Open: 17:00 entree ¤ 8,50

Vrijdag 10 mei (concert / stoner funk)
MILLIONAIRE + FENCE
Open 21:00 uur entree ¤ 7.50 vkk ¤ 6.50

Tim Vanhamel, voorheen vooral bekend als de onstuimige sidekick van Mauro Pawlowski bij de Evil Superstars en als het enigszins rare mannetje dat de op de 'Ideal Crash'-tournee ontregelende geluiden door de dEUS sound joeg, treedt sinds vorig jaar vol in het voetlicht met zijn eigen, uit één ex-Superstar en een stel even wilde jeugdvrienden samengestelde groep, Millionaire. De CD waarmee zij zich aan de wereld presenteren heet 'Outside the Simian Flock' (vrij vertaald: 'los van de apengroep') en als dat qua beginselverklaring niet duidelijk genoeg is, dan is de muziek dat wel: het is hitsige, gulzige, rücksicktlos rockende, blind doorrazende jonge-honden-herrie van een groep die er met alle door de duivel vriendelijk ter beschikking gestelde middelen voor gaat. Gierende metal-riffs, splijtende bassen, stampende funk-beats en sierlijke viool-arrangementen tuimelen in een bijwijlen waanzinnige stampede over elkaar. Je hoort het geluid van Jon Spencer, Queens of the StoneAge en Funkadelic, samengesnoerd in een te krappe dwangbuis. Je hoort een veelzijdigheid die je wel aan Beck moet doen denken. Je hoort songs en mooie ballads die langer dan één seizoen zullen meegaan. Je hoort vooral: een hongerige groep die vast van plan is alles wat binnen hun bereik komt met haar en huid op te vreten. Smakelijk!

Zaterdag 11 mei (dance / breakbeats)
CANDY CLUB
DJs HANSABLAST & LOES LEE
Open 22:00 uur entree ¤ 3,50 na 23:00 ¤ 4,50

Met 'Candy Club' heeft Arnhem er in september 2001 een dance avond bijgekregen die zich kenmerkt door de vooruitstrevende muziek en inrichting. In visueel opzicht wordt de avond verzorgd door de VJ's van A New Addition Entertainment. Al met mag Candy Club zich één van Arnhems kwalitatief hoogst staande danceavonden noemen, en dat is een welkome aanvulling voor alle dance-liefhebbers in Arnhem die normaliter gedwongen zijn hun heil in de Randstad te zoeken.

Donderdag 16 mei (concert / hardcore)
ENSIGN (USA), REACHING FORWARD, VICTIMS OF SOCIETY (BEL)

Open 20:00 uur entree ¤ 6,00

Zaterdag 25 mei (dance / drum 'n bass)
FORMS Retox Kru (Bassground): DJs Adi-J, Flanagan, Tyson (Voltage), Unreal, MC Flex
Open 22:00 uur entree ¤ 6,- na 23:00 ¤ 7,50

Zondag 26 mei (concert / punk)
PUNKROCK SHOWDOWN
Open 15:00 entree ¤ 7,50

Zondag 26 mei 2002 is het weer zover; een ouderwets punkrock feestje in de Goudvishal met een grote CD- en platen beurs. De Rotterdamse punkrockers the Apers timmeren de laatste tijd behoorlijk aan de weg met hun sleazy punkrock & roll. Van hun laatste single "Eyes open wide" is zelfs een videoclip gemaakt die regelmatig op de Box te zien is. Of No Avail uit Nijmegen draait al weer een tijd mee in het skatepunk circuit en was onlangs nog op tour in Canada. Against Time bestaat al sinds 1994 en hebben ook meerdere buitenlandse tours aangedaan (waaronder Spanje en tevens Canada). The Lullabelles maken poppunk geïnspireerd door de welbekende Lookout! sound. Deze uit bijna alleen maar vrouwen bestaande Rotterdamse band is live een sensatie door hun energieke en charmante rock 'n roll show. De locals van Antillectual verdedigen de Arnhemse eer door met hun snelle en melodische punkrock het festival te openen.

Donderdag 30 mei (special / stand up comedy)
CULTURE COMEDY
Open 19:30 uur entree ¤ 3.00 VVK Kroese

Vrijdag 7 juni (special / video ­art ­ djs )
CUT!
Open 22:00 uur entree ¤ 3.50

Zaterdag 8 juni (dance / breakbeats)
CANDY CLUB
VJ'S: A NEW ADDITION ENTERTAINMENT
Open 22:00 uur entree ¤ 3.50 na 23:00 uur ¤ 4.50

Met 'Candy Club' heeft Arnhem er in september 2001 dankzij de Goudvishal een dance avond bijgekregen die zich kenmerkt door de vooruitstrevende muziek en inrichting. In visueel opzicht wordt de avond verzorgd door de VJ's van A New Addition Entertainment. Al met mag Candy Club zich één van Arnhems kwalitatief hoogst staande danceavonden noemen, en dat is een welkome aanvulling voor alle dance-liefhebbers in Arnhem die normaliter gedwongen zijn hun heil in de Randstad te zoeken.

Zaterdag 15 juni (dance / divers)
CAVIA DE LUXE
Open 23:00 uur tot 05:00 uur entrée: ¤9.00 vvk Café de Maan ¤7.00 Check www.caviadeluxe.nl

De CAVIADELUXE dj-show is een fenomeen in Arnhem, totaal-entertainment van het meest bizarre soort, slappe muziek, curieuze dia's en stuitend film materiaal vechten om uw aandacht. Twee gezette en foeilelijke DJ's, LAPZWANTZ en 100% NOOTJES draaien en doen samen met MC ZWIJNHOND alles wat U vraagt. Zo viel LAPZWANTZ op verzoek al eens 20 kilo af en overviel 100% NOOTJES, om in de stemming voor een supermarkt feest te komen, al eens een C1000 op verzoek van een fan. Niets is te dol voor deze mafketels. u vraagt 't ze maar.

Vrijdag 21 juni (concert / metal)
ANCIENT RITES, NECROPHOBIC, PRIMORDIAL
Open 20:00 entree ¤ 8,50

Vrijdag 28 juni (perfomance)
CIRCUS ABSURD
Open n.t.b entree ¤ n.t.b

Zaterdag 29 juni (dance / drum 'n bass)
FORMS
FRICTION (Trouble on vinyl / Renegade Hardware U.K.), TYSON (Voltage), FOX, MC VIN-E.
Open 22:00 uur ¤ 6.00 na 23:00 uur ¤ 7.50

Zondag 30 juni (concert / hardcore)
HARDCORE MATINEE #163 met o.a. TEAR IT UP (USA)
Open 16:00 entree n.t.b.

Postbus 251
6800 AG Arnhem
tel/026 3707082
fax/026 3707083
concert info lijn: 026 4457683
http://www.goudvishal.nl
bezoekadres: Vijfzinnenstraat 103, Arnhem