VMK
http://www.vmk.nl

Kunststof-recyclaat, een goed alternatief

PERSBERICHT
Leidschendam, 28-02-02

Kunststof-recyclaat, een goed alternatief

VMK wijst kunststofverwerkers op voordelen en mogelijkheden van recyclaat

De Vereniging Milieubeheer Kunststofverpakkingen (VMK) organiseert op maandag 22 april 2002 in Groot Kievitsdal te Baarn een praktijkbijeenkomst voor verwerkers van kunststoffen. Centraal thema is de toepassing van recyclaat. Recyclaat heeft grote voordelen maar wordt nog summier toegepast, veelal vanwege de onbekendheid ermee. De bijeenkomst met twee workshops moet een aanzet geven tot verandering.

Een belangrijke reden om de praktijkbijeenkomst te organiseren, is dat veel kunststofverwerkers onvoldoende idee hebben van de wijze waarop recyclaat inzetbaar is. Toepassing ervan heeft een aantal voordelen. Zo levert het bijvoorbeeld een positieve bijdrage aan het milieu-imago van de producten. Ook kan het een kostenvoordeel op de grondstoffen opleveren dat kan oplopen tot 25 procent.

Praktijkgerichte workshops
Onbekendheid met de mogelijkheden werkt vaak belemmerend op de toepassing ervan. De VMK wil hier met de praktijkbijeenkomst Recyclaat, een goed alternatief verandering in brengen. Zo wordt er aandacht besteed aan de inzet van recyclaten, inkoop en praktijkcases.
De bijeenkomst gaat verder dan algemene informatie-overdracht. Op het programma staan ook twee workshops die parallel aan elkaar plaatsvinden, waar in kleine kring dieper op twee thema's (folie en spuitgieten/extrusie) wordt ingegaan. Interactie, uitwisseling van ervaringen en de mogelijkheid om vragen voor te leggen, staan daarbij voorop.

Voor deelname aan de middagbijeenkomst wordt een vergoeding in de kosten gevraagd van 50 Euro (excl. BTW).
Aanmelding: VMK, Jannie Hildebrand, fax (070) 444 06 91, vmk@nrk.nl.

28 feb 02 12:13