ABN AMRO



Amsterdam, 22 april 2002

ABN AMRO Europas wordt ABN AMRO Wereldpas

In mei start ABN AMRO met het vervangen van de ABN AMRO Europas door de ABN AMRO Wereldpas.

De nieuwe naam sluit beter aan op de wereldwijde mogelijkheden voor het opnemen van geld met de pas. Daarnaast zijn de mogelijkheden voor betalen in het buitenland ook sterk uitgebreid. In een toenemend aantal landen binnen en buiten Europa kan in winkels met de pas betaald worden.

Met de naamswijziging wordt tevens een nieuw design ingevoerd. De Wereldpas toont de bezitter een wereldbol temidden van een spel van lijnen en vlakken. De functionaliteiten van de pas zijn niet gewijzigd. De klant kan met de pas betalen, chippen en geld opnemen uit de geldautomaten. Daarnaast dient de pas als identificatiemiddel in de Bankshops en als toegang tot ABN AMRO Internet Bankieren.

De in omloop zijnde ABN AMRO Europassen worden niet in één keer massaal vervangen. Op het moment dat de Europas van de klant verloopt, zal hij de nieuwe ABN AMRO Wereldpas ontvangen.

De ABN AMRO Bankpas, voor geldopnames bij ABN AMRO geldautomaten en betalen in Nederland, en de diverse creditcards zullen vanaf juli ook een nieuwe uiterlijk krijgen. Deze pas en de creditcards worden in de loop van de tijd vervangen. In een periode van vijf jaar zullen de meeste passen en creditcards vervangen zijn.

Persfoto's
Vrij van rechten:

ABN AMRO
Wereldpas ABN AMRO
Bankpas ABN AMRO
Credit Card



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer.
Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.