Xerox en AGiLieNCe samen in 'collaborative working' toepassingen

Persbericht

Xerox en AGiLiENCE samen in ontwikkeling nieuwe generatie â¤~collaborative working⤮ toepassingen

Partnership bundelt mobile personal portals en gezamenlijke kennis met als resultaat ongeëvenaarde ondernemingsbrede productiviteitswinst

Amstelveen, 22 april 2002 â¤" Xerox Corporation en de Duitse onderneming AGiLieNCe Group GmbH zijn een wereldwijde strategische samenwerking aangegaan. AGiLience zal haar aanbod â¤~collaborative enterprise⤮ producten (organisatiebrede oplossingen om samen te werken) uitbreiden via integratie van de kracht en kostenbesparende mogelijkheden van Xerox⤮ succesvolle Eureka technologie. Deze zogenaamde â¤~mobile personal productivity portal technology⤮ is in eerste instantie door Xerox ontwikkeld voor intern gebruik in het eigen intranet. De succesvolle toepassing van deze functionaliteit heeft Xerox echter doen besluiten het product â¤" onder de vlag van AgiLieNCe⤮s Sharenet - beschikbaar te maken voor de markt. Deze technologie ondervindt veel waardering vanwege haar succes in het bundelen en delen van individuele kennis in wereldwijde werkomgevingen.

De combinatie van twee bewezen â¤~collaborative⤮ technologieën maakt het mogelijk dat een nieuwe generatie kostenbesparende en efficiencyverbeterende zakelijke toepassingen kan worden ontwikkeld. In het samenwerkingsverband zal AGiLieNCe de technologie ontwikkelen en zal Xerox⤮ bekende Palo Alto Research Center (PARC) de technische expertise blijven leveren, terwijl Xerox Global Services (XGS) zal zorgen voor implementatie van de oplossingen. Te ontwikkelen oplossingen betreffen onder meer services voor nieuwe intranets en extranets, â¤~collaborative learning environments⤮, â¤~mobile workforce support⤮ en â¤~collaborative call-centers⤮.

Hans Kaashoek, General Manager van XGS Midden Europa, meent: "Maar al te vaak wordt onderschat hoe belangrijk ook de sociale aspecten van het werken zijn. Ik verwacht dat deze samenwerking de markt niet alleen unieke technische, maar zeker ook sociale vernieuwing zal bieden voor de verbetering van de â¤~collaborative business performance⤮. De Eureka technologie stelt ons in staat om alle individuele micro-innovaties, die normalerwijze - en zeker in grote organisaties - verloren zouden gaan, te bundelen en beschikbaar te stellen voor samengebruik. AGiLieNCe⤮s productenpalet wordt niet alleen een belangrijke strategische component in ons kennismanagement portfolio, maar zal ook leiden tot verbeteringen in andere gebieden van ons aanbod, zoals bijvoorbeeld content management."

Zowel Sharenet als Eureka kennen succesvolle toepassingen in omvangrijke organisaties, waar ze hebben geleid tot grote kostenbesparingen. Eureka is ontstaan door onderzoek van Xerox in het gerenommeerde Palo Alto Research Center (PARC). Oorspronkelijk was het de basis van een zeer succesvol systeem waardoor kennis kon worden gedeeld door zo⤮n 24.000 Xerox field service engineers en dat een besparing opleverde van ruim â'¬ 11 miljoen op jaarbasis. Eureka is door Xerox Global Services ondermeer geïmplementeerd bij Telecom Italia waar het wordt toegepast in het nationale call center.

De AGiLieNCe Group heeft zich gespecialiseerd in het geschikt maken van intranets voor effectieve samenwerking, communicatie- en leerplatforms, met een aanzienlijke verbetering van de performance in â¤~time-critical business processes⤮. Sharenet, het belangrijkste product van AGiLieNCe, werd in eerste instantie ontwikkeld voor Siemens AG voor het verbinden van de 15.000 verkoopmedewerkers in ongeveer 90 landen. Siemens kon op die manier een besparing realiseren van â'¬ 125 miljoen.

Over Xerox Global Services
Xerox Global Services is onderdeel van Xerox Corporation en kent een aantal disciplines zoals â¤~knowledge and work practice management, content management and publishing and output management⤮. Het portfolio van XGS omvat tevens â¤~consulting, systems design and implementation, strategic outsourcing and process management⤮.

Over de AGiLieNCe Group
De AGiLieNCe Group GmbH werd in juni 2000 opgericht door Dr. Christian Kurtzke, Dr. Olivier Raiman en Siemens AG in München. Tegelijkertijd droeg Siemens alle intelectuele eigendomsrechten van haar â¤~global knowledge networking platform⤮ Sharenet over aan AGiLieNCe, in ruil voor een aandeel in de nieuwe onderneming.

Over Xerox Europe
Xerox Europe is de Europese organisatie voor de verkoop en levering van producten, oplossingen en diensten van Xerox Corporation, die op de wereldranglijst van ICT-bedrijven een zesde positie inneemt. Xerox streeft naar de wereldwijd leidende positie op het gebied van document management, met oplossingen die een brug slaan tussen de wereld van het papier en de digitale wereld, en die de kantoorproductiviteit mede verhogen door het delen van kennis.

Xerox Europe heeft productievestigingen in Nederland, Ierland en het Verenigd Koninkrijk en geavanceerde R&D centra in Grenoble (Frankrijk). Meer informatie over Xerox is te vinden op www.xerox.com.

Xeroxâ"¢, The Document Company en het digitale Xâ"¢ zijn handelsmerken van Xerox Corporation. Alle andere merken en productnamen zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke ondernemingen.


---