STICHTING RACE OF THE CLASSICS

Heineken Race of the Classics weer van start

Persbericht, maart 2002

Heineken Race of the Classics gegroeid tot het grootste zeilevenement voor studenten in Europa

Op 22 april wordt het startschot gegeven voor de 14de Heineken Race of the Classics. Op dit fantastische interacademiale treffen tussen teams van vele universitaire en hoger beroeps-opleidingen gaan spanning, verbroedering en teamspirit hand-in-hand. De verzamelde vloot van 20 klassieke zeilschepen is uniek, mede door de grote diversiteit: Hollandse en Duitse Haringloggers, Engelse Smacks, Engelse en Deense Cutters tot en met glorieuze Tall Ships.
Deze internationale vloot wordt bevaren door zo'n 350 studenten, die een week de zinnen verzetten van de financiële- en managementopleidingen. In de routeplaatsen Oostende, Ramsgate en Amsterdam worden evenementen georganiseerd die bol staan van spektakel.

Er zal op maandag 22 april gestart worden vanuit de Veerhaven in Rotterdam. Omdat dit jaar is uitgeroepen als nautisch jaar, zal het begin van de Race een extra feestelijk tintje krijgen. In samenwerking met Stichting Veerhaven Rotterdam zullen diverse activiteiten plaatsvinden in en rondom sociëteit 'De Maas' welke uitstekend past bij het klassieke karakter van de deelnemende schepen.

Na de start in Rotterdam zal er koers gezet worden richting Oostende, van waaruit de oversteek naar Ramsgate, Engeland, gewaagd zal worden. Op 28 april vindt de finish plaats in de haven van Amsterdam. Aansluitend is er een eindfeest, waar de winnaar van de Heineken Challenge Cup bekend wordt gemaakt.

De Race of the Classics werd in 1989 voor het eerst gevaren op initiatief van studenten van de Amsterdamse Academie, Hoger Onderwijs voor de Financiële Sector. De doelstelling van de Race is het bevorderen van (internationale) contacten tussen studenten van verschillende financiële- en managementopleidingen in binnen- en buitenland. Tevens bevordert de Race de contacten tussen studenten en het bedrijfsleven. De Race is gegroeid tot het grootste zeezeilevenement van en voor studenten in Europa. De organisatie is nog steeds volledig in handen van studenten, maar inmiddels zijn daar vele partners bijgekomen zoals de Stichting Veerhaven Rotterdam, de gemeente Oostende, de havendienst van Ramsgate en het Amsterdamse Havengebied.

In het nautisch jaar is dit een fantastische gebeurtenis, waar iedere liefhebber zeker een graantje van mee dient te pikken! Mocht u meer informatie willen over de Race of the Classics, kunt u een kijkje nemen op onze website www.hrotc.nl, of u kunt contact opnemen met: Jeroen Derkx
Bergwijkdreef 10
1121 XD Diemen
tel: 06-28 12 51 08
fax: 020-79 51 263

19 mrt 02 11:51