Gemeente Zoetermeer

Opschonen openbare ruimte, vanaf 22 april verwijdering surfplanken!

In de omgeving van de Zoetermeerse plas zijn her en der verschillende surfplanken op openbaar terrein achtergelaten of opgeslagen. Zo liggen er bijvoorbeeld surfplanken op de kades in De Leyens opgeslagen.

Aangezien deze planken in strijd met artikel 2.1.7 van de Algemene Plaatselijke Verordening op de weg liggen, gaat de gemeente Zoetermeer, afdeling Beheer en Onderhoud, deze surfplanken verwijderen en opslaan.
Er is reeds een inventarisatie gemaakt van de aanwezige surfplanken en in week 17 (van maandag 22 t/m vrijdag 26 april) gaat de gemeente van start met het verwijderen van deze planken van de openbare weg.

Voorkom verwijdering
Wilt u als bezitter voorkomen, dat uw plank wordt verwijderd en opgeslagen, dan kunt u tot 21 april de surfplanken zelf weghalen. Wanneer na die datum de planken door de gemeente zijn verwijderd en opgeslagen, kunt u de planken na betaling van de verwijderings- en opslagkosten terugkrijgen.

Indien de verwijderde en opgeslagen surfplank niet binnen dertien weken na de datum van verwijdering wordt afgehaald, is de gemeente gerechtigd de surfplanken te verkopen, of indien verkoop naar haar oordeel niet mogelijk is, de zaak om niet aan een derde in eigendom over te dragen of te laten vernietigen.

Dezelfde bevoegdheid heeft de gemeente zodra de, ingevolge artikel 5:25 Awb verschuldigde verwijderings- en opslagkosten vermeerderd met de voor de verkoop te maken kosten, eigendomsoverdracht om niet of de vernietiging geraamde kosten in verhouding tot de waarde van de zaak onevenredig hoog worden.

---

Gemeente Zoetermeer © maart 2002

Laatste wijziging: 26 maart 2002 (11:15)