VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Voorproef nieuwe musical 3 Musketiers op Musical Award Gala

Maandag 22 april is tijdens het Musical Award Gala in de RAI in Amsterdam een eerste voorproef te zien van Joop van den Ende's nieuwe musical 3 Musketiers. Bastiaan Ragas die in 3 Musketiers de hoofdrol vertolkt van d'Artagnan, zal samen met Stanley Burleson (Richelieu), Pia Douwes (Milady de Winter), Tooske Breugem (Constance), Henk Poort (Athos) en Bert Simhoffer (Porthos) onder andere de nummers 'Een voor allen', 'Ik heb jou', 'Vecht' en 'Alles' zingen. De muziek en songs zijn geschreven door Ferdi en Rob Bolland, producers van populaire hits als onder andere 'Rock me Amadeus' en 'In the army now'. Bastiaan Ragas is genomineerd voor beste mannelijke hoofdrol voor zijn rol in Aida. Het Musical Award Gala wordt live uitgezonden om 20.30 op RTL4.

3 Musketiers vertelt het verhaal van de jonge edelman d'Artagnan die het ouderlijk huis verlaat om zich net als zijn vader aan te sluiten bij de Musketiers, die koning Lodewijk XIII beschermen. Samen met de drie Musketiers, Porthos, Aramis en Athos, 'één voor allen, allen voor één', verdedigt hij de eer van de koning. D'Artagnan moet zien te verhinderen dat Richelieu, de geslepen corrupte kardinaal, koning Lodewijk XIII kan afzetten. In femme fatale Milady de Winter, ontmoet d'Artagnan een vervaarlijke en vileine tegenstandster. Hij wordt heimelijk verliefd op de beeldschone Constance, de hofdame van koningin Anna.

De musical 3 Musketiers is een musicalproductie naar het historische verhaal van Alexandre Dumas en wordt door Joop van den Ende Theaterproducties in een eigentijdse vorm gebracht. Het is een nieuwe, oorspronkelijk Nederlandse productie en gaat maart 2003 in première in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, en zal uitsluitend in dat theater ruim een half jaar te zien zijn.

VOOR MEER INFORMATIE OF FOTO'S:
In de digitale beeldbank van het ANP zijn foto's opgenomen van Bastiaan Ragas, Tooske Breugem, Stanley Burleson en Henk Poort. Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Public Relations & Voorlichting, Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289/ (06) 2297 4951. E-mail suzan.bloemscheer@stageholding.nl
www.musicals.nl

18 apr 02 12:59