Gemeente Tiel


Werk aan promenade begint aan Hoogeinde

Op maandag 22 april begint Bruil Ede BV met het herstraten van de promenade. De werkzaamheden gaan aan de Hoogeindsestraat van start. Het eerste stuk (tot aan Febo) is volgens de planning op 8 mei gereed. De ondernemers die hun winkel aan dit gedeelte hebben, werden dinsdag in De Zaak van de Stad aan de Tolhuisstraat door de projectleiding geïnformeerd over het verloop van de werkzaamheden.

Nadat de straat opengebroken is, wordt de bestaande verlichting verwijderd. De nieuwe gevelverlichting wordt aangebracht als de nieuwe straat erin ligt. Er is betrekkelijk veel grondwerk nodig omdat het profiel van de straat aanzienlijk verandert. Zo komt de afwatering in het midden te liggen. Na de Hoogeindsestraat is het Hoogeinde aan de beurt en vervolgens gaat men de Waterstraat in richting Markt.

Het winkelend publiek kan via planken bij de winkels komen. De stadswachten worden ingeschakeld om het werk te begeleiden en de veiligheid zo goed mogelijk te bevorderen.

Elke keer als de werkzaamheden in een bepaald vak van start gaan, krijgen de betreffende winkeliers en bewoners twee weken voordat het werk begint, een uitnodiging om een informatiebijeenkomst van de gemeente Tiel en de Stichting Centrum Tiel in De Zaak van de Stad bij te wonen.