Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-04-2002


2VANDAAG VOLGT VERKIEZINGEN OOK OP INTERNET

Op maandag 22 april start het actualiteitenprogramma 2Vandaag met een internetsite die speciaal voor de Tweede-Kamerverkiezingen in het leven is geroepen. Deze site is te vinden via www.2vandaag.nl/verkiezingen en via een link op de huidige site van 2Vandaag (www.2vandaag.nl).

In aanloop naar de verkiezingen ondervraagt 2Vandaag het Nederlandse publiek over zes hoofdthema's die op de internetsite centraal staan: veiligheid, zorg, verkeer en vervoer, integratie en islam, onderwijs en ethiek. Alle verkiezingsonderwerpen zijn -in tekst en video- op de site terug te vinden en bijzondere onderwerpen krijgen extra aandacht in de top 5.

Verder is in een grafiek met de laatste NIPO-peilingen -die in opdracht van 2Vandaag worden verricht- overzichtelijk gemaakt hoe de partijen ervoor staan. Ook biedt de site portretten van de negen lijsttrekkers, links die met de verkiezingen te maken hebben en de dagelijkse persberichten van 2Vandaag.

Het actualiteitenprogramma 2Vandaag is een coproductie van TROS en EO en biedt nieuws, actualiteiten, weersinformatie en sport. Beide omroepen verzorgen van maandag tot en met zaterdag de uitzendingen om en om. De NOS levert het Journaal, het weerbericht en het Sportjournaal als bijdragen. Uitzending: maandag tot en met zaterdag van 17.30 tot 19.00 uur op Nederland 2.

Voor meer informatie: www.2vandaag.nl/verkiezingen (on line vanaf 22 april)



Ingezonden persbericht