Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 22-04-2002 Mediaberichten 22 april (12.00 uur)

TEGELEN Drie verdachten bekennen overval

TEGELEN Zondagmorgen heeft de politie een 33-jarige Blerickenaar in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewapende overval in Tegelen op zaterdag 30 maart. Twee andere verdachten die bij de overval betrokken waren zijn direct na de overval door de politie aangehouden. De drie mannen hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd.

Zaterdagmiddag 30 maart pleegden drie gemaskerde mannen een gewapende overval op een bedrijf aan de Steenstraat in Tegelen. De mannen bedreigden de 31-jarige eigenaar van het bedrijf met een wapen en ze wisten een bedrag van meerdere duizenden euros buit te maken. Het drietal vluchtte vervolgens in een personenauto. Het slachtoffer zette met zijn eigen auto de achtervolging in. Op de Kaldenkerkerweg wist het slachtoffer met zijn auto tegen de auto van de drie verdachten te botsen. Door beschadigingen aan zijn auto moest hij hierna de achtervolging staken. De gewaarschuwde politie wist de betreffende auto met daarin twee van de drie verdachten later op de middag in Kaldenkerken aan te houden. De verdachten waren twee mannen uit Tegelen, respectievelijk 31 en 32 jaar oud. In de auto werd het gebruikte wapen en het geldbedrag aangetroffen. Het ontvreemde geldbedrag is inmiddels terug bij de rechtmatige eigenaar. Na het ingestelde politieonderzoek kon de derde verdachte zondagmorgen 21 april worden aangehouden. De drie mannen hebben een bekennende verklaring afgelegd en ze zijn inverzekering gesteld.

MAASBRACHT Boksbeugel inbeslaggenomen

MAASBRACHT In de nacht van zondag op maandag controleerde de politie op de Verbindingsweg in Maasbracht een 33-jarige man uit Geleen. De man kon zijn rijbewijs niet tonen en in zijn auto werd een boksbeugel aangetroffen. De boksbeugel werd in beslag genomen en de man kreeg een boete van 220 euro die hij direct betaalde. Ook kreeg hij een boete van 28 euro omdat hij zijn rijbewijs niet kon tonen.