Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Samenscholing
22-04-2002. De politie heeft zaterdagmiddag in het noodgebied rond Fazantenhof een groep van 31 overlast veroorzakers gearresteerd.

De groep scandeerde beledigende teksten naar surveillerende agenten. Toen de groep suggereerde dat zij de baas in de buurt waren en niet de politie organiseerde de politie de massale aanhoudingsactie. De gehele groep kreeg een bekeuring voor samenscholing. Zes personen werden gezocht voor openstaande boetes en moesten deze meteen betalen. Alle arrestanten zijn daarna heengezonden.

---

Verkeerstwist
22-04-2002. Zondagmiddag is een verkeerstwist op de Hoofdweg uitgelopen op een mishandeling. Een man liep verwondingen op aan zijn gezicht. De daders zijn aangehouden.

De man zat met een bijrijdster in de auto toen een andere personenwagen hen inhaalde en vervolgens op zijn rem trapte. Op de kruising Hoofdweg met de Jan Evertsenstraat moesten de beide auto´s stilstaan voor rood licht. De bestuurder van de ingehaalde auto stapte uit om de andere bestuurder aan te spreken op zijn rijgedrag. Deze was hier niet van gediend, stapte ook uit en sloeg de man meermalen in zijn gezicht. Zijn bijrijder stapte vervolgens ook uit en bedreigde de man met een mes. Hierna reden ze weg. De inzittenden, twee mannen (27 en 30 jaar) en een vrouw (50 jaar) werden even later aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer werd door de GG en GD aan zijn verwondingen behandeld.

---

Eerste taxicontrole na convenant
22-04-2002. De politie heeft vrijdagavond op de Raampoort, in samenwerking met de Rijks Verkeers Inspectie en de Belastingdienst een taxicontrole uitgevoerd. Het was de eerste controle die werd gehouden na het eerder gesloten taxiconvenant.

In vier uur tijd werden 69 taxis uitvoerig gecontroleerd. Gedurende de controle, die al snel een half uur per taxi duurde, werden 20 processen-verbaal uitgeschreven voor het niet nakomen van de taxi wetgeving. Bij vier bestuurders werd bestuursdwang toegepast. Zij moesten het daklicht van de taxi afhalen en kregen een rijverbod.
---

Geknuppelde horecaklant
22-04-2002. Vannacht ontaardde een ruzie in een horecagelegenheid aan de Amstelveenseweg in een ordinaire knokpartij. Daarbij raakte een 21-jarige bezoeker gewond. Hij werd door een 19-jarige medewerker van de uitgaansgelegenheid met een honkbalknuppel bewerkt. Het slachtoffer liep een behoorlijke hoofdwond op en moest zich in een ziekenhuis laten behandelen. De verdachte werd door de politie aangehouden en ingesloten.


---

Steekpartij
22-04-2002. Zaterdagavond raakte een 22-jarige bewoner van de Nolensstraat gewond bij een steekpartij. Het slachtoffer kreeg ruzie met een eveneens 22-jarige huisgenoot, die tijdens het escalerende gevecht een mes trok en zijn opponent neer stak. De man is in een ziekenhuis opgenomen en verkeerd inmiddels buiten levensgevaar. De verdachte werd in de woning aangehouden.


---

Alcoholcontrole
22-04-2002. Een grote alcoholcontrole op de Zuiderzeeweg leverde 25 automobilisten een proces-verbaal op voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie zette 50 agenten in die 775 bestuurders lieten blazen. Er werden 25 bestuurders aangehouden en naar een politiebureau gebracht waar ze een bekeuring kregen omdat ze te veel hadden gedronken. Acht automobilisten werden door de politie meegenomen omdat ze niet betaalde bekeuringen open hadden staan. De agenten bekeurden ook nog eens 110 mensen voor uiteenlopende overtredingen.
---

Overval op juwelier
22-04-2002. Een juwelier in de Jan van Galenstraat werd zaterdagavond het slachtoffer van een brute overval. De daders zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan.

Twee overvallers bewogen de juwelier met een smoes de deur van zijn winkel open te doen. Eenmaal binnen werd de man tegen de grond geslagen, met een mes bedreigd en gekneveld. De daders namen uit de zaak een onbekend aantal sieraden mee. De daders zijn voortvluchtig.
---

Tram rijdt vrouw aan
22-04-2002. Zaterdagmiddag is een 20-jarige Zwitserse toeriste op de Slotermeerlaan aangereden door een tram. Zij is met ernstig letsel opgenomen in een ziekenhuis.
De vrouw stond op een vluchtheuvel en stapte plotseling de trambaan op. De tram, die op dat moment net van een halte wegreed, reed de vrouw aan. Een arts van de traumaheli verleende eerste hulp. De vrouw is inmiddels buiten levensgevaar.


---

Getuigen gevraagd!
16-4-2002. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar getuigen van enkele ernstige misdrijven. Klik hier voor meer informatie.


---

LET OP ZAKKENROLLERS!
29-3-2002. Met mooi lente- en zomerweer in het verschiet wordt helaas ook het zakkenrollersgilde actiever. De Politie Amsterdam-Amstelland is er de komende tijd extra alert op. Maar u kunt ook zelf wat doen. Lees onze tips om te voorkomen dat u gerold wordt.


---

Dossier
GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland