Gemeente Leiden

Milieu


* Voornemen kapvergunningen

* Verleende kapvergunningen

Voornemen kapvergunningen

Het college van Burgemeester en Wethouders van Leiden is voornemens kapvergunning te verlenen voor bomen op de volgende locaties:


- Drontermeerlaan 29, het kappen van een populier op particulier terrein. Op deze vergunning rust een herplantplicht van een boom;
- Hazezegge 15, het kappen van een atlasceder op particulier terrein;
- Haagweg 157, het kappen van een leylandi op particulier terrein;
- Azaleaduin 6, het kappen van een atlasceder op particulier terrein;
- Heintje Davidsweg 8, het kappen van een leylandihaag op particulier terrein;

- Hugo van Woerdenplein 10, het kappen van een atlasceder op particulier terrein;

- Marie de Lannoystraat, het kappen van vier pinussen op gemeentegrond. Op deze vergunning rust een herplantplicht van vier malussen;

Deze voornemens liggen vanaf dinsdag 23 april 2002 gedurende twee weken op werkdagen ter inzage de bibliotheek van het Stadsbouwhuis, Langegracht 72 van 9.00-16.30 uur.
Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden hun zienswijze schriftelijk kenbaar maken bij Burgemeester en Wethouders, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Verleende kapvergunningen

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 16 april 2002 kapvergunning verleend voor een boom op de volgende locatie:


- Goudsbloem 1, het kappen van een esdoorn op particulier terrein;
- Helmbloem 5, het kappen van een populier en een zeeden op particulier terrein;

- Satijnvlinder 11, het kappen van een atlasceder op particulier terrein;

- Lupinetuin 18, het kappen van een beuk op particulier terrein;
- Rijnsburgerweg 102, het kappen van een metasequoia op particulier terrein;

- Coornhertstraat 23, het kappen van een conifeer op particulier terrein;

- Lage Morsweg 8, het kappen van een conifeer op particulier terrein;
- Paganinistraat 15, het kappen van een grove den op particulier terrein;

- Papengracht 21, het kappen van een esdoorn op particulier terrein;
- Paramaribostraat 73, het kappen van een es op particulier terrein.
Wie door het verlenen van de vergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen wordt getroffen, kan binnen zes weken na de datum van de verleende kapvergunning op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht een bezwaarschrift indienen bij het college van Burgemeester en Wethouders van Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden. Indien dit, gelet op de betrokken belangen, spoedheidshalve is vereist, kan tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene Wet Bestuursrecht aan de President van de Arrondissementsrechtbank 's-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Paleis van Justitie, Postbus 20302, 2500 EH 's-Gravenhage worden verzocht een voorlopige voorziening te treffen.

RECTIFICATIE EERDERE PUBLICATIE KAPVERGUNNINGEN Vorige week is de verleende kapvergunning gepubliceerd met betrekking tot het kappen van 20% van de aanwezige beplanting in het Merenwijkpark, verdeeld over een periode van vier jaar. Deze publicatie had echter betrekking op een beheersmaatregel die inmiddels is bijgesteld. In de komende jaren, calamiteiten daargelaten, zullen in het Merenwijkpark geen bomen worden gekapt. De publicatie van vorige week had een formele afdoening moeten betreffen van bomen die reeds zijn gekapt.
Ten onrechte zijn in week 15 de volgende vergunningen als 'verleend' gepubliceerd. De termijn van de voorvisie is nog niet verstreken:
- achter Molenzicht 4, het kappen van zeven iepzaailingen, beheermaatregelen op gemeentegrond;

- Lupinetuin 23, het kappen van een populier op gemeentegrond;
- Aalberseplein, het kappen van drie platanen op gemeentegrond. Op deze kapvergunning rust een herplantplicht van drie bomen;
- Slaaghsloot ter hoogte van de Condorhorst, het toppen van vijf populieren op gemeentegrond in verband met schade aan hoogspanningskabels;

- Parkzicht ter hoogte van de kerk, het verwijderen van vier stuks populierenopschot op gemeentegrond;

- Brikkenwal, het knotten van een wilg, beheermaatregel, op gemeentegrond;

- fietspad Hazezegge, het kappen van vijf stuks populierenopschot op gemeentegrond;

- Blauwe Vogelweg, t.b.v. de bouw van de Mytylschool, het kappen van 54 bomen en verplanten van een boom; t.b.v. de realisatie van de corridor, het kappen van zeven bomen en i.v.m. het verleggen van de ontwateringssloot, het kappen van acht bomen.