Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 22-04-2002
1e persbericht van maandag 22 april 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief
Op de Luxemburglaan is zondag om 19.20 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man zat achter op een scooter die bestuurd werd door een 18-jarige Eindhovense vrouw. De 20-jarige Eindhovenaar droeg een damesfiets. Deze bleek nog op slot te zijn. De fiets bleek die middag gestolen te zijn.

Eindhoven: Drie mannen aangehouden
Op de Mercatorstraat zijn zondag om 22.40 uur drie Eindhovenaren van 24, 22 en 20 jaar oud aangehouden. De 22-jarige man reed in een auto die door de politie gecontroleerd werd. Bij hem in de auto zaten de twee andere mannen. De bestuurder wilde zijn autopapieren niet laten zien en liep weg. De politiemensen wilden hem aanhouden maar de twee anderen probeerden dat te verhinderen. Toen de politiemensen de 22-jarige man te pakken hadden trok de 20-jarige man de verdachte los. Met de ter plaatse gekomen politieassistentie konden de drie mannen aangehouden worden. Zij zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Drie mannen verdacht van inbraak
Op de Cor Gehrelslaan zijn maandag om 1.45 uur een 17-jarige jongen uit Son en twee Eindhovenaren van 18 en 20 jaar oud aangehouden. Even daarvoor waren drie personen over het hek van een transportbedrijf aan de Achtseweg geklommen. Een zoektocht daar leverde niets op maar op de nabijgelegen Cor Gehrelslaan trof de politie de drie personen aan. Zij kwamen uit de richting van de Achtseweg en voldeden aan het signalement. Ze zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Man bedreigt ex-vrouw
Een 45-jarige man uit Veldhoven is maandag om 3.10 uur op de Lijmbeekstraat aangehouden. De man was daar bij zijn ex-vrouw aan de deur gekomen en had daar staan schreeuwen dat hij haar iets aan zou doen. De man is ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Lastige bromfietser
Zondag om 23.00 uur is op de Sint Antoniusweg een 22-jarige Helmonder aangehouden. De man reed op een bromfiets. Hij droeg geen helm. De politie liet hem stoppen en merkte dat hij gedronken had. De blaastest op straat mislukte en hij werd aangehouden en moest mee naar het bureau. De man verzette zich hiertegen en probeerde zich los te rukken. Op weg naar het bureau begon hij de politiemensen te bedreigen. De man is ingesloten.

Heeze: Aanhanger gestolen
Vanaf een bedrijfsterrein aan de Industrieweg is zondagavond een aanhanger gestolen. De toegangspoort is opengebroken. Een getuige zag twee mannen op het terrein. Ze koppelden de aanhanger aan een personenauto en reden er mee weg in de richting van Ginderover.

Gastel: Inbraak in woning
Zondag is tussen 13.00 en 22.00 uur ingebroken in een woning aan het Gravenkasteel. Aan de achterzijde van de woning is een ruitje vernield. De bewoners missen een staande klok, een stereoset, een videorecorder en geld, ruim 7.000,=.

Asten: Inbraak in bouwkeet
In het afgelopen weekend is ingebroken in een bouwkeet aan de Kanaalweg. Men kwam via een schuifraam binnen. Uit de keet zijn een elektronische waterpas van 1.000, =, een statief van 300,= en tijdschakelaar gestolen.

Someren: Inbreker gepakt
Op de Philipsbosweg is zondag om 21.20 uur een 39-jarige man uit Someren aangehouden. De man werd op een recreatiepark betrapt bij het openbreken van een automaat in een douchegebouw. De diefstal werd geregistreerd door een bewakingscamera. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Someren: Bestelauto gestolen
Tussen zaterdag 11.00 uur en zondag 14.00 uur is vanaf de Landbouwstraat een witte Ford Transit met het kenteken RF-PT-91 gestolen.

Geldrop: Onder invloed
Op Papenvoort is maandag om 1.30 uur een 54-jarige Geldropse vrouw betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw blies ruim 0,55 promille. Zij kreeg een boete van 190,=.

Geldrop: Inbraak
Zondag tussen 10.30 en 21.55 uur is ingebroken in een woning aan de Hertogenlaan. De ruit van de achterdeur is ingeslagen. Uit de woning verdwenen sieraden, een fototoestel en wat kleingeld.

Lieshout: Gewonden bij frontale aanrijding
Bij een aanrijding op de Herendijk zijn zondag om 14.20 uur de twee bestuurders gewond geraakt. Volgens getuigen reed een 19-jarige man uit Gemert met zijn auto over de Herendijk in de richting van Lieshout. In tegenovergestelde richting reed een 57-jarige automobilist uit St. Oedenrode. Deze laatste zou over de linkerweghelft gereden hebben en linksaf willen hebben slaan, het parkeerterrein van een sportpark op. De twee autos reden echter frontaal op elkaar. Beide bestuurders hadden nekletsel. De man uit St. Oedenrode is naar het Catharinaziekenhuis in Eindhoven gebracht. De ander ging naar het Elkerliek in Helmond.

Mariahout: Motorrijder gewond
Een 35-jarige motorrijder uit Beek en Donk is zondag om 16.10 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Rooijseweg. Een 37-jarige man uit Aarle Rixtel reed over de Rooijseweg en wilde linksaf slaan. Bij het linksaf slaan reed de van achter naderende motorrijder hem links voorbij. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder werd met een gebroken teen en sleutelbeen naar het Elkerliekziekenhuis in Helmond gebracht. Na behandeling kon hij naar huis.

Bakel: Inbraak in restaurant
In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een restaurant aan de Roessel. Er is een ruit uit de sponning gehaald om binnen te komen. Men mist geld, ongeveer 800,=.

Eersel: Auto gestolen
Vanaf de Van der Zandenstraat is tussen zaterdag 20.00 uur en zondag 15.00 uur een witte Citroën 2CV met het kenteken PV-VR-04 gestolen.

Lage Mierde: Diefstal auto
Zaterdagavond is vanaf de Neterselsedijk een blauwe Toyota Landcruiser met het kenteken VN-26-NB gestolen.

De Kempen: Alcoholcontrole
Dertien politiemensen hebben zondagmiddag en avond op provinciale wegen en bij sportparken in de Kempen alcoholcontroles gehouden. 524 bestuurders moesten een blaastest doen. Drie bestuurders bleken teveel gedronken te hebben.

Op de Eerselsedijk in Bergeyk werd om 14.50 uur een 47-jarige automobilist uit Eersel betrapt op rijden onder invloed. De man blies bijna 0,55 promille en hij kreeg een boete van 190,=.

Om 15.05 uur kreeg een 61-jarige vrouw uit Valkenswaard een boete van 190,=. Zij blies bij een controle op het Loo in Bergeyk ruim 0,7 promille

Bij een controle op de Kempenbaan in Hooge Mierde moest een 45-jarige automobilist uit Bergen op Zoom blazen. Hij haalde een promillage van ruim 0,6. Ook hij moest een boete van 190,= betalen.

Valkenswaard: Dronken bestuurder rijdt tegen auto Op de Maastrichterweg is zondag om 15.10 uur een 25-jarige automobilist uit Polen betrapt op het rijden onder invloed. De man was met zijn auto tegen een voor hem rijdende auto gereden. Er was alleen blikschade. Hij bleek gedronken te hebben en blies 1,35 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en in overleg met de officier van justitie werd hem een boete van 1.000,= opgelegd.

Valkenswaard: Auto gestolen
In de nacht van zondag op maandag is vanaf Koningsvaren een grijze Volkswagen Golf met het kenteken TH-NJ-43 gestolen. In de auto lagen onder meer een monnikspij, een onderjurk van sinterklaas en de baard van sinterklaas.