Ingezonden persbericht


OMZET SIENNAX STIJGT MET 90%


1e kwartaal 2002 bevestigt groeiende vraag naar ASP-diensten

AMSTELVEEN, 22 april 2002 - Siennax International BV, de toonaangevende Application Service Provider, heeft vandaag bekend gemaakt dat er een omzetgroei van 90% ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2001 is gerealiseerd. De omzet van het eerste kwartaal van 2002 liep op tot ruim 1,5 miljoen Euro. Deze omzet werd gerealiseerd bij 50 klanten met in totaal zo'n 60.000 gebruikers.

"Het is het bewijs dat wij onze positie versterkt hebben op het gebied van outsourcing van Internet Infrastructuren", aldus Herb Prooy, CEO van Siennax, "Ons one-to-many productie platform maakt een nieuwe vorm van outsourcing mogelijk: hoogste kwaliteit, snel geïmplementeerd en tegen lage kosten. We werken nu ook steeds meer voor grote opdrachtgevers." In het eerste kwartaal kan Siennax ook weer een aantal belangrijke customer wins noemen. Unilog Integrata in Duitsland bijvoorbeeld, in Nederland is ICL/Fujitsu een belangrijke aanwinst. Bovendien wordt er veel verwacht van de nieuwe e-billing propositie.

De verwachting voor de rest van 2002 is daarom positief. Met de betrouwbare en schaalbare infrastructuur en applicaties is Siennax in staat marktleider te worden in de snel groeiende ASP-markt. Het groeiscenario is gebaseerd op zowel bestaande als nieuwe klanten en de verwachting is het jaar af te sluiten met een EBITDA positief resultaat. Het eerste kwartaal is in ieder geval afgesloten volgens planning.

Vorig jaar

2001 was voor de gehele ICT branche niet geweldig. Desondanks heeft Siennax een omzetstijging gerealiseerd van 39% ten opzichte van de 3 miljoen Euro in 2000. Daarnaast heeft Siennax een aanvullende financiering verworven van ruim 18 miljoen Euro in maart en december 2001. Ook werd in 2001 een nieuwe dienstverlening gelanceerd met de start van dochteronderneming Acadoo. In mei van vorig jaar gingen de eerste gebruikers van ABN AMRO Bank van start met hun Corporate Leerportaal. In Duitsland werd ook een belangrijke opdracht op het gebied van online leren gerealiseerd. Efiport besloot hun leermanagement systeem via het one-to-many platform van Siennax aan te bieden aan hun klanten; onder andere aan de 30.000 medewerkers van de Commerzbank. Belangrijke customer wins in Nederland waren onder meer AMEV, KPN voor hosted Exchange en Abz voor het hosten van het BEA Weblogic platform en de daarbij behorende applicaties.

Over Siennax International

Siennax, pure-play Application Service Provider (ASP), ondersteunt organisaties die gebruik maken van het internet voor hun zakelijke processen met een breed aanbod van diensten. Siennax beschikt over alle voorzieningen die nodig om internet gerelateerde processen op het hoogste niveau te faciliteren. Zodat bedrijfsprocessen sneller en efficiënter kunnen verlopen, terwijl tegelijkertijd het 'total cost of computing ownership' verlaagd wordt.

Klanten kunnen via één URL gebruik maken van Siennax' diensten, ongeacht de verbinding, de locatie of het apparaat waarmee ze dat doen. Siennax heeft hiertoe een volledig veilige toegangsmethode geïmplementeerd (PKI en certificaten). Siennax biedt de mogelijkheid om web-based applicaties van derden te hosten. Daartoe biedt het unieke platform de vier belangrijkste omgevingen: Java middels Bea's Weblogic, Microsoft .Net, Lotus Domino en Open Source (o.a. Apache en MySQL). Deze maatwerkapplicaties kunnen gecombineerd worden met een reeks standaardapplicaties uit de Siennax portfolio zoals bijvoorbeeld beveiligde e-mail, intranet, CRM, e-learning en geavanceerde kennis en (web-)contentmanagement tools. Siennax biedt bovendien als enige ASP in Europa e-billing diensten aan.

Siennax heeft partnerovereenkomsten met onder meer Microsoft, IBM/Lotus, Sun-Netscape, Oracle, SABA, Documentum en Teleknowledge. Voor meer informatie, zie www.siennax.nl.

Siennax, opgericht in mei 1998, is een besloten vennootschap in handen van het management, de medewerkers, Prime Technology Ventures, ABN AMRO Participaties, Residex, BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Sonera Corporation (Finland) en HGP. Siennax heeft kantoren in Nederland en Duitsland, het hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen.

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Siennax

Helga Oosterkamp

T: 020-5478000

E:pr@siennax.com