Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie


Estafetteteam op weg naar München

(23-04-2002)

Op initiatief van hoofdcoach explosieve nummers Peter Verlooy en bondscoach sprint Wigert Thunnissen zijn onlangs de plannen bekend gemaakt voor de 4x100m estafette mannen. Aanleiding is de brede basis van snelle sprinters die op dit moment op de Nederlandse banen loopt en de goede kansen die dit biedt voor een estafetteteam op het EK in München dit jaar.

Volgens Thunnissen kan de estafette als teamonderdeel een ondersteunende rol spelen voor de Nederlandse sprint; "Het is een van de meest spectaculaire onderdelen op de internationale toernooien en verdient veel belangstelling. Nederland heeft genoeg individuele klasse in huis om op dat strijdtoneel volwaardig te kunnen participeren. De extra waarde is dat het een middel is om meer samenwerking in sprintend Nederland te bewerkstelligen. Door gezamenlijk te trainen en door trainersoverleg te intensiveren kan het niveau op een hoger plan getrokken worden."

De estafetteploeg zal komende jaren toewerken naar verschillende grote toernooien. Dit jaar het EK in München, in 2003 het WK in Parijs en in 2004 op de Olympische spelen.

Selectie
De selectie bestaat uit Troy Douglas, Patrick van Balkom, Martijn Ungerer, Virgil Spier, Caimin Douglas, Timothy Beck, Pally de Leuw en Daniel Ward. Naast bondscoach Wigert Thunnissen zal Henk Kraayenhof als adviseur in het begeleidingsteam functioneren.

Wedstrijden:
Tijdens de Gouden Spike op 8 juni en tijdens de Europacup in Sevilla op 22 en 23 juni doet het team pogingen om zich te kwalificeren. De limiet van de KNAU voor de EK in München is vastgesteld op 39.40sec..