Vereniging FME-CWM

FME-CWM steunt Technostarters



Beginnende technologie-ondernemers kunnen rekenen op de steun van de Vereniging FME-CWM. Daarvoor is FME-CWM een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Stichting Dreamstart. Deze stichting staat technologiestarters met kennis, informatie en contacten terzijde. Op 23 april kunnen Technostarters in Amersfoort kennismaken met Dreamstart en FME-CWM tijdens het evenement 'Meet your Match'.

Wat is Dreamstart?
Dreamstart is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken. Het is een stichting met als doel de zogenaamde Technostarters, alle mensen die een op technologie gebaseerde onderneming willen starten, te faciliteren bij het uitwerken van hun idee tot en met het opstellen van een businesspresentatie. Dreamstart helpt hen op weg met kennis, informatie en contacten door deze op eenduidige en overzichtelijke wijze toegankelijk te maken. Daarnaast is Dreamstart de technostarters behulpzaam bij het leggen van de benodigde contacten. Kortom: Dreamstart beschikt over een netwerk van kennis en kennissen en stelt dat ten dienste van de startende techno-ondernemer.

FME-CWM voor Technostarters
In dat netwerk van kennis en kennissen speelt FME-CWM voor de Technostarter nu ook een rol. Voor die startende ondernemer die zich reeds in een bedrijfsvorm heeft georganiseerd biedt FME-CWM via Dreamstart een lidmaatschap van FME-CWM. Alle vragen en problemen waar zij als startende ondernemers dagelijks tegenaan lopen kunnen zij direct laten behandelen door adviseurs van FME-CWM. FME-CWM hoopt hiermee zelf een voor die startende ondernemer stimulerende rol te kunnen spelen.

De resultaten van een onlangs in opdracht van Dreamstart uitgevoerd vooronderzoek onder 86 (door)starters geven aan dat (door)starters veel behoefte hebben aan aanvullende expertise op gebieden zoals juridische en fiscale zaken, financiering, marktintroductie, ondernemersvaardigheden, communicatie, etc. Niet alleen in de vorm van all-round coaches (iemand die u kunt vertrouwen en die geen financieel belang heeft) en business partners, maar ook in de vorm van toeleveranciers van genoemde expertises. FME-CWM heeft met haar ervaring en expertise deze vragende starters veel te bieden. Het kunnen aansluiten van de Technostarter bij een van de aan FME-CWM verbonden brancheorganisaties zal veel Technostarters verder op weg kunnen helpen. Anderzijds kan het in de geledingen hebben van starters met hoogwaardige technologie een positieve invloed hebben op het gebruik van nieuwe technologie in de sector.

Meer informatie over Dreamstart vindt u hier.

Evenement 'Meet your Match'
Op 23 april 2002 vindt in Amersfoort het het evenement 'Meet your Match' plaats. Dit is voor voor (door)starters, business coaches, business partners en toeleveranciers dé unieke gelegenheid om met elkaar in contact te komen. Daarnaast wordt informatie geboden over die themas die voor (door)starters van belang zijn of in de toekomst kunnen worden en zullen op de informatiemarkt de expertise toeleverende intermediaire organisaties aanwezig zijn. FME-CWM zal als een van deze intermediaire organisaties aanwezig zijn en zich voorstellen aan individuele 'technostarters'.

Vereniging FME-CWM, J.T.M. Mol, 079 - 353 13 75, jmo@fme.nl