Universiteit van Amsterdam



Nederlandse Arbeidsmarktdag 2002:

"De (On)begrensde Arbeidsmarkt"

Dinsdag 23 april 2002, 10 17 uur, De Meervaart, Amsterdam

AIAS* en Scholar*, twee onderzoeksinstituten van de Universiteit van Amsterdam op het terrein van arbeidsmarkt en onderwijs, organiseren dit jaar de tweejaarlijkse Nederlandse Arbeidsmarktdag, op uitnodiging van de gelijknamige stichting.

De dag biedt een forum aan beleidsmakers, onderzoekers en geïnteresseerden. Het richt zich in de eerste plaats op de vraag of de Nederlandse arbeidsmarkt 'vol' is of juist niet.

Minister Vermeend leidt de conferentie in.
Professor Rinus Penninx en Tweede-kamerleden Crone, Verburg en Vendrik bediscussiëren het idee van arbeidsimmigratie. Stellingen zijn onder anderen: Arbeidsmigranten kosten meer dan ze opleveren, economische migratie is omgekeerde ontwikkelingshulp van arme landen aan rijke landen, economische migratie is vooral nadelig voor lager opgeleide autochtonen en voor politieke asielzoekers moet altijd opvang zijn.

Joop Hartog, Hoogleraar arbeidseconomie aan de Universiteit van Amsterdam, en Henk Don, Directeur van het Centraal Planbureau, geven hun visie. Wetenschappelijke onderzoekers bespreken aan de hand van het nieuwste onderzoek de volgende problemen: Zijn er voldoende reserves om immigratie overbodig te maken of juist niet? Wat zijn de economische effecten van het HRM-beleid, hoe moeten de arbeidsmarktproblemen in de zorg en het onderwijs worden opgelost? Hoe kunnen we investeren in talent?

Details van het programma zijn bijgevoegd maar meer informatie vindt u op: www.arbeidsmarktdag.net

Voor gratis perstoegang, bel Congresbureau ACTA, tel. 070-330 7000 Voor vragen over het programma: Wiemer Salverda of Henriëtte Maassen van den Brink, telefoon: 020-525 4199 of 525 4311.


*) AIAS, Amsterdams Instituut voor ArbeidsStudies, Universiteit van Amsterdam: www.uva.nl/aias; SCHOLAR, Onderzoeksinstituut Onderwijs, Arbeidsmarkt en Economische Ontwikkeling van de Faculteit Economie en Econometrie, Universiteit van Amsterdam: www.fee.uva.nl/scholar

Jeroen Winckers
Universiteit van Amsterdam
Persvoorlichting
Postbus 19268
1000 GG Amsterdam
tel. 020-525 3194
fax. 020-525 4963
http://www.uva.nl
afwezig op woensdag