Gemeente Dalfsen

18-04-2002

Toerclub Dalfsen biedt foto's op CD-rom aan

Toerclub Dalfsen biedt foto's op CD-rom aan

DALFSEN - De Toerclub Dalfsen beschikt over een omvangrijk digitaal fotoarchief. Om dit beeldmateriaal te bewaren voor het nageslacht brengt het bestuur het onder bij het gemeentelijk fotoarchief. De officiële overhandiging aan sportwethouder Diny Laarman vindt plaats op dinsdag 23 april om 15.00 uur. Naast de CD-rom met foto's zal ook een CD-rom over het 15-jarig jubileum beschikbaar worden gesteld.

Samensteller van het digitaal archief is penningmeester Gerrit Schuurman. Hij is ook beheerder van de internetsite van de Toerclub. In die hoedanigheid neemt hij steevast de digitale camera mee tijdens fietstochten en bijzondere bijeenkomsten.
In 2001 ontvingen leden, sponsoren, adverteerders en relaties een jubileumnummer ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan. Deze lezenswaardige editie bevatte per jaar overzichten van de hoogtepunten, opgevrolijkt met de originele foto's en krantenknipsels. De Historische Kring Dalfsen ontving hiervan een papieren exemplaar. Het gemeentelijk fotoarchief krijgt nu de digitale versie.

Stimulans
De Toerclub hoopt zusterverenigingen in de gemeente door deze aanbieding te stimuleren om ook foto's bij het gemeentelijk fotoarchief in bewaring te geven. Door fotomateriaal centraal te bewaren kan later een mooi historisch perspectief van de ontwikkelingen van de inwoners (sporters) van de gemeente Dalfsen worden samengesteld.

Actieve vrijwilligers
Het gemeentelijk fotoarchief wordt gerund door vier actieve vrijwilligers: de heren J. Rosink, J. Berends, J.C. Klarenbeek en M.S. van Lenteren. Zij zijn de meeste woensdagochtenden te vinden op de tweede verdieping van het gemeentehuis, waar het fotoarchief is ondergebracht. Inmiddels telt de collectie al ruim 7000 foto's van personen, gebeurtenissen, scholen en schoolfoto's, gebouwen en straten in de gemeente Dalfsen. Burgers en/of verenigingen die op zoek zijn naar oude foto's van bijvoorbeeld hun straat of vereniging in vroegere jaren kunnen een afspraak maken via de gemeente Dalfsen, telefoon 0529-488388 of via de heer J. Rosink, telefoon 0529-431383.


---