Geveke N.V.

Ontwikkelingen Geveke in eerste drie maanden 2002


·Matige start in 2002

·Focus areas groeien fractioneel in moeilijke markt
·Versterkte voortzetting van bijgestelde strategie
·Creatie solide basis voor groei in geval van herstel economie
NAARDEN - Geveke kende een matige start van 2002. In de eerste drie maanden van het jaar lag de omzet 8% onder het niveau van dezelfde periode in 2001. De omzetdaling hangt samen met uitstel van investeringen en zwakke marktomstandigheden, waarvan met name de clusters Geveke Production Machinery en Geveke Industrial te lijden hadden.

De service- en verhuuractiviteiten, waar de bijgestelde strategie zich op focust, groeiden nauwelijks in een moeilijke markt. Gecorrigeerd voor desinvesteringen lieten de after-sales service-activiteiten een fractionele stijging (+1%) van de omzet zien. Bij de verhuuractiviteiten was bij Cramo sprake van een groei van de omzet met 6% en van een geringe stijging van het resultaat. De Caterpillar activiteiten konden zich op het niveau van 2001 handhaven.

Besparingsmaatregelen kwamen in de eerste maanden nog nauwelijks tot uiting in de bedrijfslasten. Met een verscherpte focus op haar kostenstructuur (inclusief de kosten van werkzaam vermogen) en op synergie tussen verschillende activiteiten denkt Geveke een goede uitgangspositie te creëren voor een algemeen verwacht herstel van de economische groei in de loop van 2002. Ook bij Cramo is gestart met een kostenreductieprogramma om optimaal te profiteren van een verwachte versnelling van de groei in 2003.

Bovengenoemde ontwikkelingen sterken ons in het vertrouwen dat de bijgestelde strategie met een focus op de enkellijnsdealers (met name Caterpillar), de service- en de verhuuractiviteiten enerzijds en een versterkte aandacht voor onze cash flow ontwikkeling anderzijds een solide basis voor een krachtig herstel van de winstgevendheid van Geveke bieden. In de uitvoering van deze strategie zal rekening worden gehouden met de belangen van alle betrokkenen, waaronder zeker ook onze leveranciers.

De resultaten in de eerste helft van 2002 zullen onder die van de vergelijkbare periode van 2001 uitkomen. Voor het gehele jaar zullen de aanpassing van de kostenstructuur aan de ene kant en een verwacht herstel van de economie aan de andere kant steeds nadrukkelijker hun positieve uitwerking hebben op de cijfers. Naar de huidige inzichten zullen de resultaten uit 2001 echter niet worden geëvenaard.

Naarden, 23 april 2002
De Directie



Geveke N.V.