- PERSBERICHT -

Nieuwegein, 23 april 2002

Ahrend sluit overeenkomsten met cc-chemplorer en emaro

Ahrend, leverancier van kantoormeubelen, -artikelen en computer supplies, heeft in Duitsland samenwerkingsovereenkomsten gesloten met twee van de grootste elektronische marktplaatsen, cc-chemplorer en emaro. De overeenkomsten kwamen mede tot stand op verzoek van een aantal grote gebruikers van deze marktplaatsen. Voor de afnemers van AhrendONLINE, het e-Commerce concept van Ahrend, betekent dit een verdere uitbreiding van de elektronische bestelmogelijkheden. De toetreding tot deze markten laat zien dat Ahrend volledig voorbereid op, en klaar is voor de e-Procurement wensen van haar klanten. Door haar in alle landen volledig identieke backoffice, is Ahrend ook in de Benelux in staat deze service snel aan te bieden, zodra de markt daarom vraagt. De overeenkomsten met cc-chemplorer en emaro zijn voor Ahrend een belangrijk onderdeel van haar e-Commerce strategie en bieden perspectief voor verdere groei.

Op maat oplossingen voor bedrijven van elke omvang De e-Commerce oplossing die AhrendONLINE biedt, valt uiteen in drie componenten: de bestelsite, ondersteuning van e-Procurement oplossingen en van ASP-marktplaatsen. De bestelsite is primair gericht op kleine en middelgrote bedrijven, maar ook grote bedrijven kunnen hiervan gebruik maken. Grotere bedrijven die al gebruik maken van een eigen e-Procurement systeem, kunnen met deze zogenaamde buy-side oplossing de Ahrend-service naadloos in hun systeem opnemen. Ten derde kunnen bedrijven gebruik maken van AhrendONLINE's ondersteuning van Application Server Providers, in deze markt ook wel Procurement Service Providers genoemd. De toevoeging van AhrendONLINE aan de Duitse marktplaatsen cc-chemplorer en emaro is een voorbeeld van de derde component van de oplossing die AhrendONLINE biedt. Beide marktplaatsen hebben op korte termijn uitbreidingsplannen voor de Benelux-markt.

De marktplaatsen
De elektronische marktplaatsen waar Ahrend Office Products nu leverancier van is, behoren tot de grootste en meest gerenommeerde in Duistland. Cc-chemplorer is een verticale marktplaats, gericht op de procesindustrie, ontstaan uit het samengaan van de twee grootste marktplaatsen in die branche, te weten cc-markets en chemplorer. De nieuw ontstane marktplaats heeft zich gespecialiseerd in het tegemoet komen aan de dagelijkse behoefte van deze bedrijven aan indirecte producten en services. Emaro werd in 2000 opgericht als joint venture tussen Deutsche Bank en SAP en is een horizontale marktplaats. Bedrijven uit alle sectoren kunnen er gebruik van maken.

"Ahrend is erg content met deze ontwikkelingen. Het feit dat een aantal grote marktpartijen ons benaderd hebben met het verzoek als leverancier toe te treden tot deze marktplaatsen onderstreept dat we goed aan de weg timmeren," zegt Gideon van der Burg e-Commerce en marketing manager Ahrend Office Products Europe. "De Duitse markt loopt op het gebied van elektronische marktplaatsen een paar stappen op Nederland en België vooruit. De omvang van de Duitse markt leent zich gemakkelijker voor deze manier van inkopen, maar de Benelux toont zich meer en meer klaar voor een volgende stap. De identieke backoffice van Ahrend in alle landen waar zij actief is zorgt ervoor, dat zodra de markt erom vraagt, Ahrend kan leveren. Ook in de Benelux verwachten wij veel van deze markt."

Inmiddels wordt zo'n 25% van de omzet van Ahrend Office Products elektronisch gerealiseerd. Mede door toetreding tot deze marktplaatsen, verwacht Ahrend in het komende jaar dit percentage aanzienlijk op te vijzelen. Doordat Ahrend daadwerkelijk waarmaakt wat van ze verwacht wordt, is het bedrijf te kenschetsen als één van de bedrijven die e-Commerce tot een echt succes heeft weten te maken.


- EINDE PERSBERICHT -


- ALGEMENE INFORMATIE -

Over AhrendONLINE en Ahrend
AhrendONLINE vormt de e-Commerce oplossing van Ahrend Office Products. Het eenvoudig online bestellen van kantoorartikelen en computer supplies is mogelijk via de eigen bestelsite, met een e-Procurement oplossing of door gebruik te maken van een ASP-marktplaats die Ahrend ondersteunt. De distributie vindt plaats vanuit magazijnen in Nederland, Duitsland en België.

Ahrend Office Products is onderdeel van Koninklijke Ahrend NV. Ahrend is een internationale handelsonderneming op het gebied van kantoorinrichting, kantoorartikelen en computer supplies. Ahrend verkoopt direct aan de zakelijke eindgebruiker. Ahrend heeft verkoopvestigingen in de kernlanden Nederland, Duitsland, België en Groot-Brittannië en wordt ondersteund door eigen meubelfabrieken. In Nederland verzorgt de onderneming tevens reprografie voor de professionele markt. Het totaal aantal medewerkers bedraagt ca 2900. Voor meer informatie: www.ahrendonline.com of www.ahrend.com.

Over cc-chemplorer
Cc-chemplorer is de grootste internationale elektronische marktplaats voor indirecte goederen en services in de chemische en Life Sciences industrie. Dit initiatief van BASF, Bayer, chemfidence, Degussa, Henkel, Deutsche Telekom en SAPMarkets biedt als verticale markt professioneel catalogusmanagement en relevante inkoopdiensten aan. Via deze betrouwbare marktplaats worden inmiddels meer dan 500.000 artikelen aangeboden en vinden meer dan 1500 offerteverzoeken en veilingen plaats. Als internationale marktplaats stelt cc-chemplorer landspecifieke content ter beschikking, die op de betreffende markten aangepast is.

Over emaro
Emaro AG is in juli 2000 opgericht als joint venture tussen Deutsche Bank (60%) en SAP (40%). Emaro vormt een elektronisch platform voor de inkoop van catalogusgebaseerde artikelen. Daarnaast draagt het bedrijf zorg voor de technische integratie van systemen en doet het in catalogusmanagement. Bedrijven die niet over een eigen e-Procurement systeem beschikken, kunnen middels een ASP-oplossing toch via emaro goederen inkopen.


-EINDE ALGEMENE INFORMATIE -

Achtergrondinformatie (