Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 april 2002


Verdachten van vernielingen aangehouden Bodegraven
De politie heeft vorige week twee 14-jarige jongens uit Bodegraven aangehouden op verdenking van het plegen van een groot aantal vernielingen van november 2001 tot maart 2002.

Tijdens het verhoor verklaarden ze in februari kippen in een hok bij de volkstuinen aan de Schoutendreef te hebben beschoten met een kruisboog. Daarbij raakte een kip gewond.

De politie kwam de verdachten op het spoor bij een onderzoek naar diverse vernielingen aan auto's. De jongens hebben bekend de ruiten van zo'n 20 auto's auto's met een zgn ruitentikker ingeslagen te hebben. Dit varieerde van 1 ruit per auto tot alle ruiten. Ook bekenden ze van 5 bushokjes ruiten te hebben ingegooid. Enkele auto's werden met een scherp voorwerp bekrast.

Van zo'n 12 fietsen welke in de omgeving van het NS station stonden stak men de banden lek. Dit deed men met een mes, maar ook beschoot men de banden van fietsen met een blaaspijp waarin pijlen met een naald zaten. Er werden ook ruiten van de Speel en Werkhoeve en van de Prinses Beatrixschool ingegooid en met een bal kapot geschoten. Van de Bethelkerk werden enkele ruiten ingeslagen met een hamer.

Tenslotte verklaarden ze ook nog dat ze enkele bloempotten, tuinkabouters e.d uit tuinen wegnamen en op straat kapot gooiden.

De politie heeft twee kruisbogen en een blaaspijp in beslaggenomen. De politie onderzoekt of de verdachten bij nog meer incidenten betrokken zijn geweest. De verdachten zijn na verhoor heengezonden.

Tegen de verdachten zal proces-verbaal worden opgemaakt, welke zal worden gezonden naar de jeugd-officier van Justitie.