Imtech NV

Imtech / Nieuws
Imtech Persbericht

23 april 2002

Van der Bruggen benoemd tot Voorzitter Raad van Bestuur Imtech N.V.
* Benoeming E.A. van Amerongen tot lid Raad van Commissarissen * Dividend 2001: 1,25 euro per gewoon aandeel

De Raad van Commissarissen van Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat heden, direct na afloop van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, de heer dr. ir. R.J.A. van der Bruggen (54 jaar) is benoemd tot Voorzitter van de Raad van Bestuur van Imtech N.V. Tegelijkertijd is de heer E.A. van Amerongen benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Het dividend over 2001 per gewoon aandeel is, conform voorstel, vastgesteld op 1,25 euro.

De heer van der Bruggen volgt de heer ir. H.C. Scheffer op. Nu de transformatie van Internatio-Müller N.V. naar Imtech N.V. is afgerond, heeft de heer Scheffer zoals reeds eerder aangekondigd besloten plaats te maken voor de heer Van der Bruggen, momenteel lid van de Raad van Bestuur.

De heer Van Amerongen (48 jaar) was tot 1 februari jl. CEO bij Lucent Technologies Europa, Midden-Oosten en Afrika, en bekleedt commissariaten bij HITT N.V., Lucent Technologies Nederland B.V., Corus Inc. en EDS Nederland B.V. Per 1 mei a.s. zal de heer Van Amerongen worden benoemd tot CEO bij Koninklijke Swets & Zeitlinger.

De Centrale Ondernemingsraad heeft met beide benoemingen ingestemd.

Tenslotte is in de heden gehouden Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders het dividend over het boekjaar 2001 vastgesteld op 1,25 per gewoon aandeel van nominaal 2,40. Het dividend wordt vanaf 2 mei 2002 betaalbaar gesteld bij ABN AMRO Bank N.V., Amsterdam.