Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

23/04/02 Hofhouding

Bij Koninklijk Besluit van 21 maart 2002 is Luitenant-kolonel van de Militair Juridische Dienst mr. W. Baron met ingang van 2 april 2002 benoemd tot adjudant van Hare Majesteit de Koningin.

Hij volgt Luitenant-kolonel van de Militaire Juridische Dienst Mr. J.S. van Duurling op, die met ingang van 19 april 2002 eervol wordt ontheven van deze functie en per gelijke datum wordt benoemd tot adjudant in buitengewone dienst van Hare Majesteit de Koningin.

Luitenant-kolonel Baron is op 5 juli 1960 te Leeuwarden geboren.

Nadat hij op 1 augustus 1987 de officiersopleiding aan het Opleidingscentrum Officieren Speciale Diensten heeft afgerond is hij benoemd tot officier bij het wapen der cavalerie en is geplaatst bij 43 Tankbataljon in Duitsland. Tijdens die plaatsing heeft hij in eigen tijd de academische studie Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Leiden gevolgd. Hij heeft de rechtenstudie in 1992 voltooid na voor de duur van zes maanden werkzaam te zijn geweest als VN-waarnemer in Angola.

In aansluiting hierop is Luitenant-kolonel mr. W. Baron als officier-jurist voor de duur van vijf jaar werkzaam geweest bij het (Brits gedomineerde) internationaal NAVO hoofdkwartier ACE Rapid Reaction Corps in Duitsland. In 1996 heeft hij de opleiding voor militaire juristen gevolgd aan de Judge Advocate General School of the United States Army in Charlottesville (VS), Universiteit van Virginia.

Eind 1996 heeft Luitenant-kolonel mr. W. Baron voor de duur van 12 maanden als juridisch adviseur en als liaison gefungeerd bij het NAVO hoofdkwartier in Sarajevo, Bosnie-Herzegovina.

Sinds 1998 was hij werkzaam in de functie van procesjurist bij de Afdeling Juridische Aangelegenheden van de Koninklijke Landmacht, sinds mei 2000 in de functie van Hoofd van die Afdeling.