Provincie Utrecht

Persbericht

Bouwaanvraag maatschap Robbertsen definitief afgewezen

23-04-2002
Gedeputeerde staten blijven bij hun eerder genomen besluit tot afwijzing van de bouwaanvraag van de maatschap Robbertsen uit Renswoude voor herbouw van drie vervangende woningen na sloop van stallen. De zienswijze-procedure die volgde op de voorlopige afwijzing door GS op 26 februari 2002, heeft niet geleid tot een andere visie bij het college. De situering van de drie woningen in een parkachtig landschap verspreid in het gebied, achten gedeputeerde staten in strijd met het beleid van de provincie om verstening van het landelijk gebied tegen te gaan.

Zoals eerder gemeld bij de voorlopige afwijzing, hanteert het college bij een beoordeling van een eventueel nieuwe aanvraag een maximale maat van 800m3 per woning. Bij de aanvraag van de maatschap ging het om het terugbouwen van een drietal grote woningen buiten het bouwperceel. De woningen zouden gesitueerd worden op landbouwgronden die thans worden benut voor maïsteelt. Met de bouw zou een oppervlak van 3434 m2 te slopen stallen die in gebruik waren voor intensieve veehouderij, worden vervangen. De maatschap vroeg om goedkeuring van het bouwplan in het kader van de ruimte voor ruimteregeling. Deze regeling maakt het mogelijk voor agrariërs hun bedrijf te beëindigen.

In de zienswijze-procedure zijn de overwegingen van GS die aan de afwijzing ten grondslag hebben gelegen, besproken met de indiener, de gemeente Renswoude en de inspecteur van Ruimtelijke Ordening. Ook andere partijen hadden bezwaren ingebracht tegen de bouwaanvraag.

Meer informatie: Adelei van der Velden, telefoon 258 3325 of Adelei.van.der.Velden@Provincie-Utrecht.nl