Gemeente Utrecht

De Wetering-zuid in Leidsche Rijn is meest geschikte vestigingslocatie voor Mesos Medisch Centrum

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat De Wetering-zuid in Leidsche Rijn Utrecht de meest geschikte locatie is voor de nieuwbouw van ziekenhuis Mesos Medisch Centrum. Dit besluit is mede gebaseerd op de locatiestudie `Inpassing ziekenhuis Mesos Medisch Centrum in Leidsche Rijn'.

Vier locaties ten noorden van de spoorlijn Utrecht CS/Den Haag-Rotterdam, nabij het toekomstige Leidsche Rijn Centrum, zijn nader geanalyseerd op stedenbouwkundige inpassing, verkeerseffecten, financiën en milieueisen en -consequenties. Eén locatie in De Wetering-zuid komt naar voren als meest geschikt. Deze locatie, op het zuidwestelijke deel van De Wetering-zuid, heeft ook de voorkeur van de Raad van Bestuur van Mesos.

Over de exacte omvang van de kavel, de grondprijs, de stedenbouwkundige randvoorwaarden en de parkeernorm vindt nog nader overleg plaats met de Raad van Bestuur van Mesos. Over de tijdige aanwezigheid van openbaar vervoer vindt overleg plaats met het Bestuur Regio Utrecht. Het is de Raad van Bestuur van Mesos bekend dat een optimale autobereikbaarheid tot 2010 niet gegarandeerd kan worden.

De oplevering van het nieuwe ziekenhuis is gepland in 2007. Mesos Medisch Centrum bestaat uit de ziekenhuizen Mesos Oudenrijn en Mesos Overvecht, het verpleeghuis Voorhoeve en Mesos Diabetes centrum Bilthoven. Het verpleeghuis zal niet meeverhuizen naar de nieuwe locatie.

De eerder beoogde ziekenhuislocatie ten zuidwesten van het knooppunt Hooggelegen is hiermee definitief van de baan. Deze locatie zal weer beschikbaar komen als bedrijventerrein.

De raadscommissie Stationsgebied, Leidsche Rijn en Verkeer en Vervoer wordt op 23 mei 2002 aanstaande geraadpleegd over de definitieve nieuwbouwlocatie.