Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Mega drugsvangst

23-4-2002. Vorige week woensdag hebben rechercheurs van de Dienst Centrale Recherche van de Politie Amsterdam-Amstelland één van de grootste laboratoria voor het vervaardigen van chemische drugs ontmanteld dat ooit in Nederland is aangetroffen. Daarbij zijn een 44-jarige man uit Hilversum en een 35-jarige man uit Lelystad aangehouden. Bij de inval werd in een bestelwagen circa 123 kilo zuivere amfetamine aangetroffen. Deze hoeveelheid is voldoende om bij de productie van zon slordige 2,5 miljoen pillen te worden gebruikt (straatwaarde in Nederland ruim 11 miljoen euro) Daarnaast werd ongeveer 80 liter BMK ten behoeve van het vervaardigen van synthetische drugs gevonden en ruim 25.000 liter aan andere vloeibare chemicaliën (gezamenlijke waarde circa 200.000 euro).

Meer informatie...

---

Woningbrand blijkt tuinbrand
23-4-2002. Brandweer en politie rukten vanmiddag uit naar een pand aan de Keizersgracht waar brand zou zijn. De brandweer zag alleen dikke rookwolken maar kon de brandhaard niet traceren. Via de achterzijde van het pand kwamen de hulpdiensten in de tuinen van het grachtenhuis terecht, waar een verbouwereerde man tuinafval stond te verbranden. De man is vermanend toegesproken.


---

Kind verdrinkt in sloot
23-4-2002. Vanmiddag rond twaalf uur is een jongetje van anderhalf jaar verdronken in een sloot langs het J.H. Hisgenpad. Het kind is bij het uitgaan van het kinderdagverblijf aan de aandacht van de leiding ontsnapt en in het water gevallen. De moeder en het personeel vonden gingen direct op zoek. Ze vonden het kind in de sloot. Omstanders en politieagenten hebben de jongen gereanimeerd, maar vergeefs. In het ziekenhuis bleek dat het kind was overleden.


---

Politie arresteert autodief
23-4-2002. Gisterochtend heeft de politie op de Gooiseweg een 24-jarige man aangehouden die in een gestolen auto reed.Surveillerende agenten zagen een auto rijden die als gestolen was opgegeven. De bestuurder reageerde niet op een stopteken van de politie, maar kon na korte tijd worden gearresteerd toen hij zich vastreed bij verkeerslichten. De man was onder invloed van alcohol en werd gezocht voor diverse feiten. Hij is ingesloten.


---

Overlast door woningbrand
23-4-2002. Een brand in een woning aan de Grensstraat heeft gistermiddag voor veel overlast gezorgd op de Wibautstraat. Twee woningen raakten onbewoonbaar. Niemand raakte gewond. De brand ontstond op de eerste etage en sloeg via het balkon over naar een bovengelegen woning. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de enorme rookontwikkeling werd de Wibautstraat enige tijd afgesloten voor verkeer. De bewoners van twee woningen zijn elders ondergebracht.


---

Auto raakt te water
23-4-2002. Gisterochtend is een 32-jarige bestuurder met zijn auto te water geraakt op de Nieuwe Leeuwarderweg. De man raakte niet gewond. Een epileptische aanval was vermoedelijk de oorzaak dat de automobilist de macht over het stuur verloor en met geringe snelheid het water inreed. De brandweer takelde het voertuig uit het water. De man is ter observatie overgebracht naar een ziekenhuis.


---


Politie doet inval in café
23-4-2002. Agenten van het wijkteam Balistraat en het Horeca Interventie Team (HIT) hebben gisteravond een inval gedaan in een café aan de Molukkenstraat. Er werden negen personen gearresteerd. Omdat sprake was van vuurwapenbezit onder de bezoekers van het café, werd het arrestatieteam ingezet. In het etablissement trof de politie een vuurwapen en een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. In de woning van de eigenaar vond de politie een kleine hoeveelheid verdovende middelen. De negen aangehouden verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld.


---

Man neergestoken
23-4-2002. Gisteravond is een 20-jarige man op de Burgemeester de Vlugtlaan met een mes in zijn rug gestoken. De man is met verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.
Het slachtoffer stond met een vriend op straat te praten toen hij door een man in het voorbijgaan een aantal malen met een mes in zijn rug werd gestoken. Het slachtoffer zag nog kans om naar huis te lopen en stortte voor zijn woning in elkaar. De identiteit van de dader is bij de politie bekend. De man is voortvluchtig.


---

Getuigen gevraagd!
16-4-2002. De politie Amsterdam-Amstelland is op zoek naar getuigen van enkele ernstige misdrijven. Klik hier voor meer informatie.


---

LET OP ZAKKENROLLERS!
29-3-2002. Met mooi lente- en zomerweer in het verschiet wordt helaas ook het zakkenrollersgilde actiever. De Politie Amsterdam-Amstelland is er de komende tijd extra alert op. Maar u kunt ook zelf wat doen. Lees onze tips om te voorkomen dat u gerold wordt.


---

Dossier
GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Drugssmokkelaars gepakt dankzij een goede samenwerking tussen de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Curaçao.

Cokelijn opgerold door de recherche van bureau Flierbosdreef.

Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.

---

Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.

---

© Politie Amsterdam-Amstelland