Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-04-2002 2e Persbericht 23 april 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Twee hennepkwekerijen met enkele duizenden planten aangetroffen
Naar aanleiding van diverse overlastmeldingen stelde de politie dinsdagochtend een onderzoek in een bedrijfspand aan de Jericholaan in. Hier werden twee hennepkwekerijen met in totaal ongeveer 2.000 planten aangetroffen. Ook werd een ruimte aangetroffen waarin zon 800 stekjes werden gekweekt. De aangetroffen planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Eindhoven: Vrouw valt van fiets
Een 59-jarige vrouw uit Eindhoven is dinsdag rond 14.45 uur van een fiets gevallen op de Dirk Boutslaan. De vrouw zat achterop de fiets bij haar zoon in de amazonezit. Plotseling verloor zij haar evenwicht en viel achterover. Zij is met rugklachten overgebracht naar het Màxima Medisch Centrum in Eindhoven.

Eindhoven: Lastige klant veroorzaakt vernielingen In een winkel aan de Langdonkenstraat is dinsdag rond 13.25 uur een 18-jarige inwoner van Doetinchem aangehouden. Hij wordt verdacht van het vernielen van een display en een plexiglas scherm in de winkel. De verdachte had batterijen gekocht en verwisselde de oude batterijen van een toestel in de winkel. De oude batterijen werden in een winkelwagentje gegooid. Toen de man hierop aangesproken werd door het personeel ontstond een woordenwisseling en werden de vernielingen aangericht. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Eindhoven: Aanrijding
Op de kruising Kanaaldijk Noord Hugo van der Goeslaan zijn dinsdag rond 12.00 uur twee autos met elkaar in botsing gekomen. Een 33-jarige bestuurster uit Helmond reed over de Kanaaldijk Noord en verleende op het eerdergenoemde kruispunt geen voorrang aan een 26-jarige automobiliste uit Eindhoven die van rechts kwam. De 26-jarige Eindhovense hoogzwangere vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De bijrijderster van de 33-jarige automobiliste, een vrouw (leeftijd onbekend) uit Geldrop is met nek- en borstklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Ex-vriend verdacht van mishandeling
In een woning aan het Gelderlandplein is dinsdag rond 13.50 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een poging tot verwurging van zijn 35-jarige ex-vriendin in haar woning aan het Gelderlandplein eerder die dag. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten in gestolen auto aangetroffen Op de Van Galenstraat zijn dinsdag rond 13.50 uur een 41-jarige man (woonplaats onbekend) en een 44-jarige vrouw zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De politie zag de verdachten in een auto zitten die in de nacht van zondag op maandag vanaf de Bordeauxlaan was weggenomen. Het duo is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Man beroofd van GSM
Op de Muzenlaan is dinsdag rond 11.30 uur een 28-jarige Eindhovenaar van zijn GSM beroofd. De man was geld aan het pinnen en had zijn kind bij zich in een kinderwagen. De man was tijdens het pinnen mobiel aan het bellen. Plotseling werd hij op zijn schouder getikt. Toen hij zich omdraaide zag hij drie jongens. Een van hen had de kinderwagen vast en een ander had een mes in zijn hand. Hierop eisten ze de GSM van de man. Het slachtoffer heeft deze aan de daders gegeven die vervolgens gevlucht zijn. Het gaat om drie jongens tussen de 18 en 20 jaar. Twee van hen droegen een petje en een witte sweater met capuchon. Een derde jongen droeg een lederen jas. Getuigen worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Bewoonster treft slapende vrouw in tuinkamer aan Op de Uiverlaan is dinsdagochtend rond 8.40 uur een 29-jarige vrouw (woonplaats onbekend) aangehouden. De verdachte werd door een bewoonster al slapend in haar tuinkamer aangetroffen. Deze schakelde de politie in. De verdachte was via een niet afgesloten poort de tuin ingelopen en vervolgens de tuinkamer, die ook niet op slot was, binnengegaan. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is zij naar huis gestuurd.

Helmond: Leren jas van droogmolen gehaald
Vanaf een droogmolen in de achtertuin van een woning aan de Stilpot is maandagmiddag tussen 13.00 en 15.30 uur een leren jas gestolen. De bewoners waren op het moment dat de jas werd weggenomen niet thuis. De jas heeft een waarde van ongeveer 380 Euro.

Helmond: Verkeerscontroles
Op de Helmondsingel is dinsdagochtend tussen 7.00 en 9.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. Drie bromfietsers en zes automobilisten werden bekeurd voor het rijden door rood.

Op de Smalstraat en de Biesbosch werd dinsdag een parkeercontrole gehouden. Hier werden tien bekeuringen uitgedeeld.

Eersel: Beregeningspomp op verrijdbaar onderstel gestolen Vanaf een veld aan de Alsbergdreef is tussen maandag 19.00 uur en dinsdag 7.00 uur een beregeningspomp met een motor op een verrijdbaar onderstel gestolen. Het geheel weegt zon 1.000 kg. De totale waarde van de beregeningspomp is nog onbekend.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Leenderweg zijn dinsdag tussen 8.10 en 11.00 uur 1.325 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 9 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

De Kempen: Inbraak in caravan
In een caravan op een camping in de Kempen is tussen zaterdag 13 april en dinsdag 12.00 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de caravan open te breken. Uit de caravan worden onder andere een stereo, een videorecorder, een TV, een afstandsbediening, een boormachine, een slijpmachine en een gereedschapskist vermist.

Leende: Snelheidscontrole
Op de Valkenswaardseweg zijn dinsdag tussen 11.40 en 14.00 uur 1.954 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Tien bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 108 km/u.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Op de Burgemeester van Hoofflaan zijn dinsdag tussen 8.50 en 11.10 uur
1.428 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 73 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.