FNV

Loonbod Resina Foxhol niet acceptabel
Regio Noord - groningen@vc.fnv.nl

De leden van FNV Bondgenoten hebben met verbazing gereageerd op een voorstel van Resina Chemie in Foxhol om een deel van de structurele loonsverhoging pas te geven, als de verliezen van de afgelopen jaren zijn ingehaald. "Daarmee worden we verantwoordelijk gesteld voor het falend management van de afgelopen 2 jaar. Terwijl er juist beter, preciezer en flexibeler op de vraag afgestemd is geproduceerd met minder mensen in de ploeg", aldus Henk van der Meer, bestuurder van FNV Bondgenoten in Groningen.

Verontwaardigd waren de leden ook, omdat er in de voorstellen van de bond al de nodige matiging zat, terwijl het bedrijf een goede verwachting voor het komende jaar afgeeft. FNV Bondgenoten heeft voorgesteld een deel van de loonsverhoging in Euro's vast te stellen, hetgeen tot een matiging in de hoge loongroepen leidt.

FNV Bondgenoten heeft de directie uitgenodigd voor verder overleg op basis van een fatsoenlijke loonontwikkeling. Mocht aan die uitnodiging geen gehoor worden gegeven, dan beraadt de bond zich op acties.

Resina Chemie in Foxhol produceert onder andere poly-urethaan, dat bijvoorbeeld als isolatiemateriaal wordt gebruikt. Bij Resina werken zo'n 45 mensen, waarvan ruim de helft lid is van FNV Bondgenoten.

Nadere informatie
Henk van der Meer, bestuurder FNV Bondgenoten
telefoon: 06 5125 6026.

Meer nieuws? Ga naar http://www.fnv.nl/noord.