Gemeente Hilversum

Tijdelijke verhuizing Kermis

De Hilversumse kermis verhuist met ingang van 2003 waarschijnlijk naar het Raadhuiseiland. De verhuizing zal tijdelijk zijn. Een voorstel van die strekking legt het College van Burgemeester en Wethouders op 23 april 2002 voor aan de raadscommissie Welzijn.

Het Raadhuiseiland omvat een deel van de Hoge Naarderweg inclusief het parkeerterrein aan het Melkpad, het bestrate gedeelte van het Dudokpark en een deel van de Oude Enghweg.

De verhuizing is nodig in verband met de nieuwbouw op het Langgewenst, waar de kermis zijn vaste lokatie heeft. Uit onderzoek is gebleken dat in of rondom het centrum van Hilversum alleen het Raadhuiseiland zonder al te veel aanpassingen geschikt kan worden gemaakt voor een tijdelijke kermislokatie.

Gedurende de kermis, die enige dagen voor Koninginnedag begint en op Bevrijdingsdag eindigt, kan het verkeer gebruik blijven maken van de Koninginneweg en het Melkpad.

Na realisering van de nieuwbouw, omstreeks 2006, krijgt de kermis een definitieve plaats op het Langgewenst.

Als de raadscommissie Welzijn met het voorstel instemt, belegt de gemeente een inspraakbijeenkomst.

Belanghebbenden kunnen tijdens deze bijeenkomst inspreken en/of hun reacties schriftelijk kenbaar maken bij het College van Burgemeester en Wethouders, postbus 9900, 1201 GM Hilversum.

28 maart 2002