Ministerie van Economische Zaken


Minister Jorritsma stimuleert ontwerp Werklandschappen

Dinsdag 23 april a.s. vindt voor de eerste keer de Nationale Projectenmarkt plaats. Dit initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) kreeg grote steun van het Ministerie van Economische Zaken. Dit ministerie heeft immers het 10de Grote Project uit de Architectuurnota geadopteerd: architectuur en bedrijventerreinen.
Nederlandse gemeenten werden opgeroepen om nieuwe projecten op het gebied van Werklandschappen in te dienen. Uit de 28 inzendingen heeft een beoordelingscommissie met o.a. Directeur Generaal De Vries van EZ, Rijksbouwmeester Coenen, het Nirov, de Neprom en de NVTL drie gemeenten geselecteerd die een stimuleringspremie van 20.000 Euro zullen ontvangen en de status Voorbeeldproject. Minister Jorritsma zal de winnaars persoonlijk bekendmaken en de premies uitreiken. Vanaf 12u30 is in beursgebouw Euretco te Houten een markt opgebouwd waarin de ingezonden projecten zich presenteren. Daarnaast zijn verschillende stands te vinden van landschapsarchitectuurbureaus en aanverwanten. Ook worden tijdens de namiddag een achttal lezingen gehouden door diverse specialisten op het gebied van bedrijventerreinen en werklandschappen die deze specifieke ontwerpopgave van verschillende kanten zullen belichten. De heer Harry Mens zal als dagvoorzitter fungeren.
Toegangsprijs inclusief lunch, taart en receptie 75 Euro. Opgave voor deze bijeenkomst bij de NVTL 020-4275590 of secretariaat@nvtl.nl .

Einde persbericht

Noot voor de redactie,