Ingezonden persbericht



Weloverwogen kiezen basis voor succes

Draagvlak voor vernieuwing van nieuw informatiesysteem noodzakelijk voor soepel en efficient verloop van implementatie

De overheid is continu in beweging. De dienstverlening wordt voortdurend aangepast en verbeterd. In de huidige informatiesamenleving, waarin overheden een centrale positie innemen, is het van belang om als overheidsorganisatie snel en adequaat te kunnen reageren en handelen. Dat betekent dat ook geautomatiseerde processen mee moeten gaan met de veranderingen in de omgeving. Regelmatig staan overheden voor de keuze om de bestaande geautomatiseerde bedrijfsprocessen aan te passen en/of geheel te vernieuwen.
Het aanschaffen van een nieuw (financieel) informatiesysteem is een ingrijpend proces. Een proces dat niet zonder risico's is, zeker wanneer de verandering van het systeem niet gedragen wordt door de gehele organisatie. Een van de belangrijkste voorwaarden daarbij is dat alle betrokken personen en afdelingen een rol moeten spelen bij de selectie van het nieuwe management-informatiesysteem. De selectie en implementatie is een proces dat de gehele organisatie van hoog tot laag raakt en dat voor iedereen consequenties heeft. Iedereen die te maken krijgt met het nieuwe systeem moet zich kunnen vinden in de keuze voor het systeem en de wijze van implementeren binnen de organisatie. Alleen dan kan het nieuwe informatiesysteem optimaal functioneren.

UITNODIGING

PRESENTATIE FINACE EN PROVINCIE NOORD-HOLLAND

Hoe selecteer je een nieuw informatiesysteem, hoe betrek je de gehele organisatie erbij en hoe implementeer je dit alles zo efficiënt mogelijk?

Het hoofd van de afdeling Financieel-Economische Zaken, de heer A.J. Brentjes en de heer E. de Haan, projectleider, beiden werkzaam bij de Provincie Noord- Holland en de heer P. Overbeek, projectleider bij FinAce, zullen ingaan op de ervaringen van de provincie Noord-Holland bij de selectie en implementatie van een nieuw informatiesysteem en op de wijze waarop men dit proces zo efficiënt en zo soepel mogelijk kan laten verlopen. Dinsdag 23 april, 14.45 uur, ICT Overheid ,Jaarbeurs , Inlooptheater 2; Presentatie FinAce en Provincie Noord-Holland
Inlichtingen; Sabine Enthoven020-3113800