Ingezonden persbericht

April 22, 2002 11:40 PM

Situatie Maluku

Instellen nachtklok

In verband met het door FKM reeds aangekondigde vlaghijsing op 25 april a.s. zal er met ingang van woensdag 21 april een nachtklok worden ingesteld, van 22.00 uur tot 06.00 uur s'morgens. Voorheen was het 24.00 uur tot 05.00 uur. Deze nachtklok geldt tot en met zaterdag 27 april a.s.

Er zal harde maatregelen genomen worden door TNI/Polri wanneer de RMS vlag gehesen wordt. Indien men geen gehoor geeft aan de waarschuwingschot dan volgt er "tembak di tempat" Er vindt nu ook regelmatig patrouille plaats, ook in de bergen Mahia en Soya. Sinds twee weken vliegt er ook regelmatig een helicopter boven het eiland Ambon.

De berichten dat er in Tulehu de RMS vlag is gehesen, zou volgens de Kapolda Sunarko een loos gerucht zijn. Dit soort berichten worden door provokaterus verspreid met de bedoeling nieuwe conflikten te laten doen plaatsvinden, aldus Kapolda Sunrako. De laatste tijd krijgen we ook vaak te horen dat er onschuldige burgers bij de grenslijnen zouden zijn vermoord, terwijl het niet waar is.

Vanaf morgen blijven de meeste schoolkinderen thuis en zo ook het kantoorpersoneel. De situatie is nog steeds gespannen. Mensen doen alvast inkopen voor een aantal dagen om evt. conflikten te vermijden.

Dr.Alex Manuputty zit nog steeds voor verhoor vast bij de Polda.

meer nieuws volgt.

Ambon, 22 april 2002

Paulien Joel-Parera

joel@ambon.wasantara.net.id