Versatel Telecom International NV

Versatel verlengt contracten met Welzorg Nederland N.V. en met Simac ICT bv voor het netwerk van Vendex KBB met vijf jaar

Amsterdam, 23 april 2002 - Versatel Nederland B.V. heeft vandaag bekendgemaakt dat het de contracten met Welzorg Nederland N.V. en met Simac ICT bv (voor het Vendex KBB netwerk) heeft verlengd met een looptijd van 5 jaar. Voor het datanetwerk van Vendex KBB levert Versatel aan Simac ICT bv de IP Uplink en de leased ciruits. Voor Welzorg Nederland N.V. beheert Versatel een geïntegreerd datacommunicatie netwerk mede op basis van DSL technologie. Versatel zal bovendien een integrale upgrade van het Welzorg netwerk doorvoeren. De contracten vertegenwoordigen een gezamenlijke totaalwaarde van ongeveer EUR 6,3 miljoen waarvan ongeveer EUR 1 miljoen additionele omzet is.

Peter Plaum, Simac ICT bv: "Simac positioneert zich als de verbindende schakel tussen het business proces van de klant en het productaanbod van de technologiefabrikanten en telecombedrijven. Als hoofdaannemer en beheerder van het datanetwerk van Vendex KBB hebben wij samen met Versatel 48 V&D vestigingen, 9 Bijenkorf vestigingen en de hoofdkantoren van Dixons en Hunkemöller op het glasvezelnetwerk van Versatel aangesloten. De snelheid en betrouwbaarheid van het netwerk en de telecommunicatie expertise van de medewerkers van Versatel geven ons het volste vertrouwen om ons partnership voor het netwerk van Vendex KBB met nog eens vijf jaar te verlengen."

"Welzorg is specialist op het gebied van levering van hulpmiddelen voor ouderen en gehandicapten en bevordert op die manier de zelfstandigheid, de zelfredzaamheid en de mobiliteit van deze groepen. Wij leveren aan een breed scala van opdrachtgevers, zoals gemeenten (WVG), zorgverzekeraars en ziekenhuizen," aldus Ron van Berkom, hoofd operationeel ICT beheer van Welzorg. "Met een landelijk netwerk van 40 vestigingen zijn betrouwbaarheid en flexibiliteit belangrijke eisen die wij aan ons datacommunicatie netwerk stellen. Versatel heeft een eigen breedbandig glasvezelnetwerk, gebruikt de modernste technologieën en biedt flexibele dienstverlening en blijft daarom de ideale beheerder van het Welzorg netwerk."

Atilla Gültuna, Managing Director van Versatel Nederland B.V.: "Wij zijn uiteraard verheugd dat Welzorg Nederland N.V. haar dienstenpakket uitbreidt en het net als Simac ICT bv, als hoofdaannemer van het netwerk van Vendex KBB, voor vijf jaar heeft bijgetekend. Daaruit blijkt niet alleen het vertrouwen in onze dienstverlening, maar ook de enorme meerwaarde van het bezit van een eigen breedbandig glasvezelnetwerk. Juist doordat we onafhankelijk kunnen opereren, zijn en blijven we een aantrekkelijke telecom operator voor de zakelijke markt."


- EINDE -

Versatel Nederland BV is een dochteronderneming van Versatel Telecom International N.V. (Euronext & Nasdaq: VRSA). Versatel, opgericht in 1995 en met het hoofdkantoor in Amsterdam, is een concurrerende communicatie netwerk operator en een toonaangevend alternatief voor de voormalig monopolistische telecommunicatie aanbieders in onze thuismarkten in de Benelux en noordwest Duitsland. Versatel is in bezit van volledige telecommunicatielicenties voor Nederland, België en Duitsland en telt meer dan 75.000 zakelijke klanten en 1.382 werknemers. Versatel heeft een op eigen faciliteiten gebaseerd breedbandig netwerk dat gebruikmaakt van de modernste netwerktechnologieën om aan bedrijven breedbandige spraak-, data- en Internet diensten te bieden. Versatel is een beursgenoteerde vennootschap die zowel een notering heeft aan de Euronext beurs in Amsterdam als aan de Nasdaq National Market onder het symbool 'VRSA'. Meer nieuws en informatie is verkrijgbaar via www.versatel.com.

(Bepaalde verklaringen in dit persbericht zijn 'toekomstgericht' binnen de context van de 'Private Securities Litigation Act' uit 1995. Dergelijke verklaringen zijn uitsluitend gebaseerd op de huidige verwachtingen van het management van Versatel Telecom International NV, en zijn onder voorbehoud van een aantal risicofactoren en onzekerheden, zoals, maar niet beperkt tot, technologische veranderingen en wijziging in marktvereisten, afname in de vraag naar producten of diensten van het bedrijf, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en diensten te ontwikkelen en te introduceren, verlies van marktaandeel, druk op de prijzen als gevolg van concurrentie en het onvermogen om bepaalde marketing- en distributieregelingen in stand te houden, die er voor kunnen zorgen dat de feitelijke resultaten of prestaties van het bedrijf wezenlijk kunnen verschillen van de in dit persbericht beschreven resultaten en prestaties. Voor een gedetailleerdere omschrijving van de risicofactoren en onzekerheden met betrekking tot het bedrijf kunt u de Bedrijfsprospectussen en -rapporten raadplegen die van tijd tot tijd bij de Securities and Exchange Commission gedeponeerd worden, inclusief Versatel's jaarverslag op Form 20F voor het jaar dat eindigde op 31 december 2000 en het Registration Statement on Form F-4 zoals gedeponeerd bij de SEC op 12 oktober 2001.)



Versatel Telecom International NV