ARCADIS NV

Utrechtseweg 68
Postbus 33
6800 LE Arnhem
Tel 026 3778 292
Fax 026 4438 381

www.arcadis.nl

BusinessUnit

Arnhem, 23 april 2002

ARCADIS SCOORT TWEEDE GROTE SANERINGSOPDRACHT VOOR HET AMERIKAANSE LEGER: US$ 19,9 MILJOEN

ARCADIS heeft een contract van US$ 19,9 miljoen afgesloten met het U.S. Army Corps of Engineers, voor sanering van Fort Leavenworth in het Omaha district in de Amerikaanse staat Kansas. ARCADIS biedt vooraf een prijsgarantie ten aanzien van de hoogte van de saneringskosten volgens het Guaranteed Remediation and Insurance Program (GRiPÔ). Dit is het tweede grote project dat ARCADIS in korte tijd in opdracht van het Amerikaanse leger mag gaan uitvoeren. De eerste opdracht kwam ongeveer een maand geleden binnen en bedroeg US$ 19,4 miljoen. ARCADIS introduceerde de GRiPÔ-aanpak in 1994 bij industriële klanten en breidde dit uit naar het Amerikaanse Ministerie van Defensie in 1998.

"Dit is voor het eerst dat het Corps of Engineers en het Ministerie van Defensie een dergelijk contract hebben toegekend", aldus colonel Kurt F.Ubbelohde, bevelhebber van het Ohama district. "De overeenkomst is tot stand gekomen dankzij een hechte samenwerking tussen het Ministerie van Defensie, het U.S. Army Training and Doctrine Command in Fort Leavenworth en het U.S. Army Corps of Engineers van Kansas City en het Ohama district."

Forth Leavenworth is een terrein van 2.280 hectare, gelegen op de westoever van de rivier de Missouri in Kansas. Het complex werd in 1827 opgericht en is het oudste vanaf die tijd in gebruik zijnde militaire complex ten westen van de Mississippi. Het contract heeft betrekking op de sanering van 19 lokaties, waaronder zes vuilstortplaatsen en diverse terreinen waar brandweeroefeningen werden gehouden.

Het Amerikaanse leger verwacht door de coordinatie vanuit het U.S. Army Corps of Engineers en door gebruikmaking van de GRiPÔ-aanpak, besparingen te kunnen realiseren en een versnelling te bereiken in het schoonmaken van vervuilde locaties. Door de kosten waarvoor een locatie kan worden schoongemaakt vast te leggen kan het Amerikaanse leger haar milieu-budgetten beter programmeren.

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS telt 8000 medewerkers, die met elkaar een jaarlijkse omzet van EUR 800 miljoen genereren. We zijn resultaatgericht, investeren voortdurend in onze kennis en vaardigheden, zodat we opdrachtgevers maximale waarde kunnen bieden in de vorm van haalbare oplossingen die bijdragen aan hun succes.



Arcadis