Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 april 2002
·

Inbraak in woning Rijnsburg
In de nacht zondag 21 op maandag 22 april werd er ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan. Er werden gaatjes in de raamsponning geboord waarna men bij de sluitboompjes kon komen en zo het raam kon ontsluiten. Uit de woning is geld en een videocamera gestolen.

Inbraak in tijdelijke huisartsenpraktijk Leiden
Tussen vrijdag 19 en maandag 22 april werd er ingebroken in een in een container tijdelijk ondergebrachte huisartsenpraktijk aan de Vondellaan. Een deur werd opengebroken. Er zijn twee computers en een kopieermachine gestolen.

Straatroof Leiden
Een 15-jarig meisje uit Leiden deed op maandag 22 april bij de politie aangifte van straatroof. Op zondag 21 april rond 21.50 uur stak zij de Korevaarstraat over. Een scooter of bromfiets naderde met daarop twee jongens. Eén van hen rukte de schoudertas van de schouder van het meisje. Daarna gingen ze er vandoor. In de tas zat onder meer een mobiele telefoon. Van de daders ontbreekt ieder spoor.

Inbraak in woning Leiden
Op klaarlichte dag of de avond van maandag 22 april werd er ingebroken in een woning aan de Arendshorst. Om binnen te komen werd een deur ingetrapt. Uit de woning is een fotocamera en een potje met buitenlands geld gestolen.

Onder invloed rijden Rijnsaterwoude
De politie hield op maandag 22 april rond 23.50 uur op de Provinciale weg N207 een 59-jarige automobilist uit Den Haag aan. Agenten zagen de man al slingerend rijden en dachten aan alcoholgebruik. Een ademanalyse aan het bureau gaf de uitslag. 470 ug/l. Dik boven de limiet van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Kortsluiting oorzaak brand Alphen aan den Rijn
Het onderzoek van de technische recherche van de politie Hollands Midden heeft uitgewezen dat de brand bij de Mercedesdealer aan de Schans op maandag 15 april in de ochtend is ontstaan door kortsluiting in een meterkast.

Overval op tankstation Alphen aan den Rijn
Een nog onbekende man overviel op maandag 22 april rond 11.20 uur een benzinestation aan de Willem de Zwijgerlaan. De man bedreigde een medewerker van het station met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Bij de overval maakte hij een nog onbekend geldbedrag buit. Hij verliet het tankstation fietsend in de richting van het centrum. Tot op heden ontbreekt van de overvaller ieder spoor.

Inbraak in woning Alphen aan den Rijn
Op maandagmiddag 22 april werd er ingebroken in een woning aan het Marsdiep. Via een geopend bovenlicht wist de inbreker bij de sluitboompjes van het raam te komen en deze te openen. Uit de woning zijn sieraden, paspoorten en is geld gestolen.

Auto belandt na botsing in het water Bodegraven
Een 21-jarige man uit Bodegraven belandde op maandag 22 april rond 18.00 uur met zijn auto in het water langs de Zuidzijde. De man kon ongedeerd maar met een nat pak zijn auto verlaten. Hij raakte van de weg nadat hij in een bocht de macht over het stuur verloor. Daarbij botste hij ook nog tegen de auto van een 30-jarige Bodegraver aan. Ook deze bestuurder bleef ongedeerd.

Bromfietser verliest macht over het stuur Gouda
Een 17-jarige jongen uit Gouda verloor op maandag 22 april rond 11.55 uur op de Stadhouderslaan de macht over zijn bromfietsstuur. De jongen kwam vervolgens ten val. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Auto rijdt bromfietser aan Zevenhuizen
Een 53-jarige automobilist uit Zevenhuizen verleende op maandag 22 april rond 15.30 uur op de Swanlaweg geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit Zoetermeer. De Zoetermeerder liep daarbij voetletsel op. Hij werd overgebracht naar het Lange Land Ziekenhuis in Zoetermeer.

Veroorzaker ongeval rijdt door Gouda
Een nog onbekend gebleven automobilist reed op maandag 22 april rond 15.30 uur op de Briandstraat door na een ongeval waarbij een 13-jarige meisje uit Gouda gewond raakte. Zij werd op haar fiets aangereden door een 40-jarige automobilist uit Gouda. Deze wist het meisje niet meer te ontwijken. Deze kwam plotseling meer op de weg nadat ze door de onbekend gebleven automobilist bij het passeren geraakt werd en uit balans raakte. De fietser werd met schaafwonden een knie en hoofd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Insluiping in woning Gouda
Op zondagmiddag of vroege avond van zondag 21 april zag een insluiper kans om uit een woning aan de IJssellaan een tas met paspoort, rijbewijs, agenda en kentekenbewijzen te stelen. De insluiper kwam binnen door de vanwege het mooie voorjaarsweer geopende tuindeuren